Νέα πτήση Βόλος Τελ Αβίβ

Απευθείας αεροπορική σύνδεση αποκτάει η Μαγνησία με την αγορά του Ισραήλ, με τις πτήσεις μεταξύ Τελ Αβίβ και Νέας Αγχιάλου που ξεκινούν στις 29 Ιουνίου. «Τα τελευταία χρόνια προτιμούν την περιοχή μας πολλοί Ισραηλινοί» αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.

Το Πήλιο στα ορεινά του Βόλου, αποτελεί ένα από τους δέκα προτεινόμενους ελληνικούς προορισμούς στη νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα που δημοσίευσε σε πρόσφατο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα The Guardian. Δείτε τη λίστα της Guardian με τους 10 ελληνικούς προορισμούς που προτείνει για διακοπές μετά τη πανδημία.

«Τηρούμε αυστηρά τα πρωτόκολλα υγιεινής, έχουμε ανοιχτούς χώρους, μικρά ξενοδοχεία που προτείνονται στις νέες ταξιδιωτικές τάσεις » συνεχίζει ο κ. Ζαφείρης προσθέτοντας ότι οι όποιες κρατήσεις υπάρχουν στα συστήματα των επιχειρήσεων τους, είναι ρευστές και η εικόνα τους βαδίζει ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Βόλος, λιμάνι

Απευθείας πτήσεις για Βόλο

Στο κέντρο της Ελλάδας, η Μαγνησία, με την πρωτεύουσά της το Βόλο να απέχει τρεισήμισι περίπου ώρες από την Αθήνα και δυόμισι από τη Θεσσαλονίκη διασχίζοντας την Εθνική οδό, σ’ ότι αφορά την προσέλκυση ξένων τουριστών, συνεισφέρει αισθητά και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου το οποίο απέχει από τον Βόλο 30 χλμ.

Σχετικά με το φετινό προγραμματισμό αεροπορικών πτήσεων, προστίθεται νέα πτήση η οποία θα συνδέει μια φορά την εβδομάδα, συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου με το Τελ Αβίβ.

Η αεροπορική σύνδεση αφορά μισθωμένες πτήσεις και ειδικότερα τουριστικά προγράμματα – πακέτα διακοπών, που απευθύνονται προς την ισραηλινή αγορά και αφορούν διακοπές στον προορισμό Βόλος-Πήλιο. Οι απευθείας πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 29 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

«Είναι θετικό στοιχείο, διότι τα τελευταία χρόνια έχουμε έντονο ενδιαφέρον από το Ισραήλ» δηλώνει ο κ. Ζαφείρης.

Επιπρόσθετα, απευθείας πτήσεις θα υπάρχουν φέτος το καλοκαίρι και με Λονδίνο, με την χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία Easy Jet, η οποία θα συνδέει το αεροδρόμιο του Gatwick, το δεύτερο μεγαλύτερο της Μεγάλης Βρετανίας, με τη Νέα Αγχίαλο. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Πτήσεις θα γίνονται και με την γερμανική αεροπορική εταιρία Condor – μέλος της Thomas Cook- από το Μόναχο για τη Ν. Αγχίαλο.

Συμμετοχή σε εκθέσεις

Παρούσα στην ψηφιακή τουριστική έκθεση του Ισραήλ ΙΜΤΜ 2021 είναι οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, μια έκθεση η οποία ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου, διεξάγεται διαδικτυακά έως τις 16 Ιουνίου ενώ το διήμερο 15 -16/6 θα πραγματοποιηθεί, κορονωϊού επιτρέποντος, και δια ζώσης.

«Μετά την ψηφιακή παρουσία μας στις εκθέσεις της Ρουμανίας –TTR- και της Γερμανίας – ΙΤΒ- δίνουμε το ‘παρών’ και στην ΙΜΤΜ του Ισραήλ, σε συνεργασία με το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου» αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων λέγοντας ότι πραγματοποιούνται διαδικτυακές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους με στόχο την τόνωση του κλάδου και την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος των Ισραηλινών.

Σημειώνεται ότι η αγορά του Ισραήλ κατέχει σημαντική θέση για την Ελλάδα’ το 2019 επισκέφτηκαν την χώρα μας πάνω από 700.000 Ισραηλινοί τουρίστες.

Ελληνική αγορά  

Σ’ ό,τι αφορά στην ελληνική αγορά και την επιλογή της για διακοπές στο Πήλιο, το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, όπως επισημαίνει ο κ. Ζαφείρης, «οι Έλληνες αγαπούν την περιοχή, έρχονται όμως κυρίως Αύγουστο» προσθέτοντας ότι το στοίχημα για τους επιχειρηματίες της περιοχής είναι να ανοίξουν τη σεζόν, ώστε να υπάρχει επισκεψιμότητα και τους υπόλοιπους μήνες.

Θέα στον Βόλο από το Πήλιο

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» που ανακοίνωσε πέρυσι το υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, παρατάθηκε για το 2021. Μέσω του προγράμματος επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές.

Πηγή:GRTimes.gr 

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ