Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
13.1 C
Athens
Αρχική Ελλάδα Και όμως! Αυτή είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα και ελάχιστοι τη...

Και όμως! Αυτή είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα και ελάχιστοι τη γνωρίζουν

Κι όμως, μπορεί να είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα-παλαιότερα την ονόμαζαν και «πέλαγος»-αλλά παρόλα αυτά παραμένει άγνωστη στον περισσότερο κόσμο.

Το όνομά της είναι Τριχωνίδα ή Απόκουρος και βρίσκεται ανάμεσα στα όρη Παναιτωλικό και Αράκυνθο. Για να πάτε σε αυτήν θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν ασφαλτόστρωτο δρόμο 70 περίπου χιλιομέτρων ενώ η πρόσβαση μπορεί να γίνει είτε από το Αγρίνιο είτε από τη Ναύπακτο. Η λίμνη Τριχωνίδα  πήρε το όνομά της μάλλον από την αρχαία πόλη Τριχώνιο. Η πόλη των Τριχωνιαίων ήταν μια από τις πιο διακεκριμένες αιτωλικές πόλεις του 3ου π.Χ αιώνα και ανέδειξε σπουδαίους άντρες που είχαν αναλάβει ανώτατα αξιώματα στην Αιτωλική Συμπολιτεία.

Winter is coming…. Arachova is calling!Οι καλύτερες προτάσεις διαμονής!

thehomeissue_trixonida02

Η έκταση της λίμνης φτάνει τα 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η λίμνη έχει έκταση 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αν σταθείτε στις όχθες της και κοιτάξετε τριγύρω, το μόνο που βλέπετε είναι νερό. Αυτό το νερό ποτίζει εδώ και αιώνες χωράφια, ελαιώνες και κάμπους. 

thehomeissue_trixonida05

Όλη η περιοχή έχει πλούσια νερά τα οποία σχηματίζουν εντυπωσιακούς καταρράκτες.

Πολύ κοντά στην Τριχωνίδα υπάρχει μια ακόμα, μικρότερη, λίμνη, η Λυσιμαχία. Οι δύο λίμνες χωρίζονται μεταξύ τους με μια λωρίδα γης πλάτους δύο χιλιομέτρων.

thehomeissue_trixonida01

Η Λυσιμαχία είναι μια μικρότερη λίμνη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Τριχωνίδα.

Η «Ωραία κοιμωμένη των Αγράφων»: Εντυπωσιακό βίντεο που καθηλώνει

thehomeissue_trixonida08

Η αθερίνα είναι το πιο γνωστό ψάρι που κολυμπάει στη λίμνη.

Γύρω από την Τριχωνίδα μένουν κυρίως ψαράδες οι οποίοι ψαρεύουν στα βαθιά και καθαρά νερά της ψάχνοντας για την πεντανόστιμη αθερίνα που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Πέρα, όμως, από την αθερίνα στην Τριχωνίδα θα υπάρχουν και άλλα ψάρια όπως είναι η δρομίτσα, η τσουρούκλα, ο λουρογοβιός, το χέλι, η σαλιάρα, το κουνουπόψαρο, το γλανίδι και ο νανογωβιός.

thehomeissue_trixonida07

Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν πολλά όμορφα και γραφικά χωριά.

Τα χωριά που βρίσκονται γύρω από την λίμνη είναι καμιά εικοσαριά και παρόλο που δεν είναι γνωστά για τον τουρισμό τους είναι πολύ γραφικά και όμορφα. 

 

Προηγούμενο άρθροCin Cin
Επόμενο άρθροMust visit! 9 Αξιοθέατα που πρέπει να δείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ