Ο Λευκός Οίκος είναι η πιο διάσημη κατοικία στον κόσμο καθώς φιλοξενεί τους προέδρους των ΗΠΑ για όσο διάστημα εκτίουν τη θητεία τους.

Σήμερα ωστόσο την προσοχή των Ελλήνων με αφορμή την επίσκεψη της Μπέττυς Μπαζιάνα σε αυτή συγκέντρωσε μία όχι και τόσο γνωστή κατοικία, το Number One Observatory Circle όπου διαμένουν οι αντιπρόεδροι των ΗΠΑ.

Η παραδοσιακή,πετρόχτιστη κατοικία του 1851 στο Πήλιο που έγινε ένα διαμάντι της περιοχής

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, η Μπέττυ Μπαζιάνα αποδέχθηκε πρόσκληση και συναντήθηκε με τη σύζυγο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, κ. Πενς, στο σπίτι του Αμερικανού Αντιπροέδρου.

Την κυρία Μπαζιάνα υποδέχθηκε στην είσοδο της οικίας η κυρία Πένς, η οποία και την ξενάγησε στους χώρους της οικίας και τους κήπους της.

Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη της συντρόφου του πρωθυπουργού εντυπωσίασαν καθώς σε αυτές αποτυπωνόταν και η ομορφιά της επίσημης κατοικίας του αντιπροέδρου των ΗΠΑ που αυτή την περίοδο λόγω φθινοπώρου αλλά και του πολυαναμενόμενου Χάλοουιν είναι διακοσμημένη με κολοκύθες.

Η κ. Μπαζιάνα υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών της οικίας

Οι δύο κυρίες αντήλλαξαν απόψεις για μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Η ιστορία της οικίας του Αντιπροέδρου

Το μοναστήρι νότια του Καρπενησίου που μοιάζει σαν να κρέμεται από τους βράχους

Η οικία του Αντιπροέδρου ανήκει στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, παραχωρείται στον εκάστοτε Αντιπρόεδρο και δεν είναι επισκέψιμη από το κοινό (σε αντίθεση με τον Λευκό Οίκο που δέχεται επισκέψεις του κοινού).

Η λευκή οικία του 19ου αιώνα βρίσκεται στον αριθμό ένα του οικισμού του Παρατηρητηρίου του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών (USNO), στη βορειοδυτική Ουάσιγκτον και χτίστηκε το 1893 με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του επόπτη του Ναυτικού.

Ωστόσο, η οικία ήταν τόσο όμορφη, ώστε το 1923 άλλαξε χρήση με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Ως οικία του Αντιπροέδρου λειτουργεί ανελλιπώς από το 1974.

Φωτογραφίες: oneobservatorycircle.com

Πηγή:  iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ