Η μεσαιωνική ισπανική πόλη καθρεφτίζεται στα νερά του ποταμού Τορμές και στα στενά της ξεδιπλώνεται η αίγλη αλλοτινών εποχών. Η Σαλαμάνκα βρίσκεται στην δυτική Ισπανία και αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο που περιμένει τον επισκέπτη να περιηγηθεί σε κάθε γωνιά του.

Μεσαιωνική ατμόσφαιρα και το σπίτι-κοχύλι στη Σαλαμάνκα

- Advertisement -

Τα επιβλητικά μπαρόκ κτίρια, με το πέρασμα του χρόνου έχουν αποκτήσει ένα χαρακτηριστικό χρυσίζον χρώμα χαρίζοντάς της τον τίτλο της «χρυσής πόλης». Έχει έντονη νυχτερινή ζωή και μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό, ενώ ολόκληρο το ιστορικό της κέντρο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το Μουσείο του James Bond είναι γεγονός

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Σπίτι των Κοχυλιών, που στεγάζει σήμερα τη δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης. Χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και πήρε το όνομά του από τα περίπου 300 κοχύλια που κοσμούν την πρόσοψή του.

ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο νέος καθεδρικός της πόλης που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα φιλοξενεί δύο ιδιαίτερες φιγούρες, ένα δράκο που κρατάει παγωτό χωνάκι κι έναν αστροναύτη.

ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

Παρά τα διάφορα σενάρια περί της προέλευσης τους και το μυστήριο που είχε δημιουργηθεί γύρω από αυτό, στην πραγματικότητα οι φιγούρες αποτελούν προσθήκες μετά τη συντήρηση του ναού το 1992.

Οι ζωολογικοί κήποι του κόσμου που σέβονται την άγρια ζωή

Το πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκας αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα ακαδημαϊκά κέντρα της Ευρώπης ενώ στην πρόσοψή του βρίσκεται ένας κρυμμένος βάτραχος πάνω σε μια νεκροκεφαλή, που η τοπική παράδοση λέει πως φέρνει καλή τύχη.

ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

Η πλατεία Μαγιόρ του 18ου αιώνα αποτελεί ένα μπαρόκ στολίδι, αποτελούσε παλαιότερα χώρο διεξαγωγής ταυρομαχιών και ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τη γαστρονομική κουλτούρα της πόλης σε κάποιο από τα τοπικά εστιατόρια.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ