Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες «μετακίνησης» του κυρίως κτιρίου ενός βουδιστικού ναού ηλικίας 135 χρόνων στη Σανγκάη. Ο κυρίως ναός μετακινήθηκε 30 μέτρα βόρεια και ανυψώθηκε ένα μέτρο, προκειμένου να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τους επισκέπτες.

Η Αίθουσα Μαχαβίρα του Jade Buddha Temple, η οποία έχει βάρος 2.000 τόνους, τοποθετήθηκε πάνω σε ράγες που σχεδιάστηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό.

- Advertisement -

Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με πολύ βραδύ ρυθμό, ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

H Κίνα μετατρέπει την σκόνη της ερήμου Κουμπουτσί σε πλούτο!

Ο κυρίως ναός μετακινήθηκε 30,66 μέτρα βόρεια, μέσα στο ναό, ενώ μετακινήθηκαν επίσης βουδιστικά αγάλματα και λείψανα που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα.

Οι κτίστες ενίσχυσαν με σκυρόδεμα τα θεμέλια του κυρίως ναού καθώς ήταν σαθρά, πριν αρχίσει η επιχείρηση μεταφοράς. Αγάλματα και λείψανα σταθεροποιήθηκαν και μπήκαν σε προστατευτικά πλαίσια για να αποφευχθούν τυχόν ζημιές.

H μυστηριώδης πλευρά των πόλεων-φάντασμα της Κίνας (Photos)

Ο βουδιστικός ναός χτίστηκε στο κέντρο της Σανγκάης το 1882 και προσελκύει πάνω από δύο εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο. Καθημερινά τον επισκέπτονται περίπου 100.000 άνθρωποι.

Οι αρχές αποφάσισαν να διευρύνουν λίγο τον χώρο φοβούμενες το ενδεχόμενο πυρκαγιάς από τα χιλιάδες λιβάνια που καίγονται καθημερινά εντός του ναού.

Πηγή:  iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ