Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.4 C
Athens
ΑρχικήΑττικήΑθήναΝέα Γραμμή 4 Μετρό Αθήνας: Ποιος θα είναι ο νέος σταθμός-έκπληξη!

Νέα Γραμμή 4 Μετρό Αθήνας: Ποιος θα είναι ο νέος σταθμός-έκπληξη!

Αυξάνεται με το καλημέρα η Νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας και από 14 σταθμοί γίνονται 15 με την προσθήκη ενός ακόμα με την προσωρινή ονομασία “Πάρνηθος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αττικό Μετρό στο ypodomes.com υπάρχει θετική υποδοχή και τώρα εξετάζεται η τεχνική εφικτότητα κατασκευής του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά σε επίπεδο τεχνικής προσαρμογής, ο σταθμός θα προστεθεί στο φυσικό αντικείμενο του έργου και μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Νέα Γραμμή 4 Μετρό Αθήνας: Με το καλημέρα, προστίθεται ακόμα ένας σταθμός στην Κυψέλη

- Advertisement -

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο 15ος σταθμός (Πάρνηθος) δεν θα επηρεάσει και την χρηματοδότηση του έργου από την ΕΤΕπ και το ΕΣΠΑ 2014-2020 ενώ αναμένεται να υπάρξει σύντομα στο μέλλον τροποποίηση της υπάρχουσας ΜΠΕ που θα “νομιμοποιεί” την ύπαρξη του σταθμού στο έργο.

Βγήκαν επίσημα τα Μερομήνια 2017: Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα;Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πάσχα;

Σε αυτό βοηθά και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής που έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα της κατασκευής του επιπλέον σταθμού στη συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου στο θέμα “Γνωμοδότηση επό της ΜΠΕ για τη Γραμμή 4 Άλσος Βεϊκου-Γουδή”.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετρό

Ο νέος σταθμός (εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και έχουμε συνολικά θετική κατάληξη) θα κατασκευαστεί μεταξύ των σταθμών Γαλάτσι και Κυψέλη, καλύπτοντας μία ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η τελική απόφαση από την Αττικό Μετρό θα ληφθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Να σημειώσουμε ότι ο 15ος σταθμός είναι μία μεγάλη επιτυχία της Επιτροπής κατοίκων της περιοχής, που διεκδίκησε την κατασκευή του νέου σταθμού (με την προσωρινή ονομασία Πάρνηθος) διακρίνοντας την μεγάλη απόσταση μεταξύ των σταθμών Γαλατσίου και Κυψέλης και βλέποντας το κενό που υπήρχε. Τελικά η κινητοποίηση τους δείχνει να στέφεται με επιτυχία προς όφελος των κατοίκων αλλά και του ίδιου του έργου.

Η πετρόχτιστη μονοκατοικία στη Σύρο που μοιάζει με παραμυθένιο κάστρο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετρό

Στα “δύσκολα” της κατασκευής είναι το μεγάλο βάθος της σήραγγας (υπολογίζεται σε περίπου 50 μέτρα) αλλά οι τεχνικές λύσεις δείχνουν να υπάρχουν, οπότε αναμένεται το τελικό happy end που θα δώσει ακόμα ένα σταθμό στην νεοφώτιστη “πορτοκαλί” Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας.

ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΑΡ ΗΣΤ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Στην ίδια συνεδρίαση του Π.Σ. έγινε δεκτή και η μετακίνηση κατά 150 μέτρων του Σταθμού ΝΗΑΡ ΗΣΤ, πιο κοντά στην Πανεπιστημιούπολη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών. Η νέα χωροθέτηση κρίθηκε απαραίτητη, ωστόσο προς το παρόν το Πανεπιστήμιο δεν δέχθηκε την ύπαρξη εργοταξίου μέσα στους χώρους του, οπότε αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την ακριβή τοποθεσία του σταθμού.

πηγή:ypodomes.com

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,294LikesΚάντε Like
88,160 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ