Πρόκειται για την πλατεία Plaza de Espana (Πλάθα δε Εσπάνια) στην Σεβίλλη που βρίσκεται στο πάρκο της Μαρίας Λουΐζας και είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της αναγεννησιακής ισπανικής αρχιτεκτονικής που συνδυάζει το Αρ Ντεκό της δεκαετίας του 1920 με το νεομουδέχαρ ρυθμό. Κατασκευάστηκε το 1928 για την Ιβηροαμερικανική Έκθεση του 1929 και σχεδιάστηκε από τον Ανίμπαλ Γκονθάλεθ.

Ενα τεράστιο ημικύκλιο με κτήρια που αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα αρχαία βασίλεια της Ισπανίας, το επιβλητικό συντριβάνι Βιθέντε Τράβερ στο κέντρο και εσοχές διακοσμημένες με πλακάκια, με την κάθε μία να αναπαριστά μια διαφορετική επαρχία της Ισπανίας, δίνουν την συνολική εικόνα της πλατείας ενώ σήμερα αποτελείται κυρίως από κυβερνητικά κτήρια. Στην άκρη του πάρκου, τα μεγαλύτερα κτήρια της έκθεσης έχουν μετατραπεί σε μουσεία.

Η πλατεία είναι τόσο ατμοσφαιρική, ιστορική και αρχιτεκτονικά ενδιαφέρουσα που δεν θα μπορούσε να λείπει απο τον…κινηματογράφο! Στην Plaza de Espana έχουν γυριστεί σκηνές από την θρυλική ταινία του 1962 “Ο Λόρενς της Αραβίας” ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό στη σειρά ταινιών “Ο Πόλεμος των Άστρων” αλλά και σε άλλες περισσότερο ή λιγότερο γνωστές ταινίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ