Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
24.4 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΜια γέφυρα που στην ουσία είναι...τρεις!

Μια γέφυρα που στην ουσία είναι…τρεις!

Κάπου στην Ουαλία, υπάρχει ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Pontarfynach, το οποίο είναι γνωστό για ένα διάσημο αξιοθέατό του, μια γέφυρα που στην ουσία είναι… τρεις.

Η γέφυρα είναι ασυνήθιστη, καθώς αποτελείται όχι μόνο από τρεις γέφυρες, αλλά καθεμία από αυτές είναι χτισμένη πάνω από την προηγούμενη. Η αρχική και χαμηλότερη σε ύψος γέφυρα χτίστηκε τον 11ο αιώνα. Καθώς η αρχική αυτή κατασκευή θεωρήθηκε ασταθής, χτίστηκε μια δεύτερη πέτρινη γέφυρα πάνω από το φαράγγι ακριβώς πάνω από την αρχική, γύρω στα μέσα του 18ου αιώνα.

Η αρχική γέφυρα δεν κατεδαφίστηκε αντίθετα χρησιμοποιήθηκε για την καλύτερη στήριξη της δεύτερης. Η τρίτη και τελική γέφυρα κατασκευάστηκε το 1901 από σίδερο. Αλλά και πάλι, οι δύο προηγούμενες γέφυρες έμειναν άθικτες για να βοηθήσουν στη στήριξη της τελευταίας.

- Advertisement -

Γιατί 2.500 Eλληνες πήγαν να σπουδάσουν στην Ολλανδία; Αποτελεί πλέον τον top προορισμό

 

Η γέφυρα ονομάζεται Γέφυρα του Διαβόλου. Το όνομά της βασίζεται στο μύθο ότι η αρχική γέφυρα χτίστηκε από τον ίδιο τον Διάβολο για να αφήσει μια γυναίκα να σώσει τη αγελάδα της, που είχε φτάσει στην άλλη πλευρά του φαραγγιού. Περιμένοντας τη γυναίκα να διασχίσει τη γέφυρα, ο Διάβολος ζήτησε σαν αντάλλαγμα την ψυχή του πρώτου ζωντανού πλάσματος που θα διασχίσει τη γέφυρα. Ωστόσο, η γυναίκα εξαπάτησε τον διάβολο αφήνοντας το σκυλί της να τρέξει πρώτα στη γέφυρα.

Η «Πόλη των Νεκρών» Έχει 99 σπίτια στα οποία πέθαναν και παρέμειναν άταφοι οι κάτοικοί τους

 

 

6 Άγνωστα χωριά σκέτη ‘μαγεία’ στην Ήπειρο!

πηγή:perierga.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,527 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ