Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
30.5 C
Athens
ΑρχικήΕυ ΖηνDecoΜια κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό προσφέρει την αίσθηση της απόδρασης από το...

Μια κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό προσφέρει την αίσθηση της απόδρασης από το αστικό τοπίο

Με urban αλλά παράλληλα luxurious αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, η ιδιωτική κατοικία στο παλαιό Ψυχικό προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες στους ιδιοκτήτες της. 

Διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα, καταλαμβάνοντας συνολικά έκταση 630 τ.μ.

Ο εξωτερικός χώρος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει μικρές καθημερινές αποδράσεις από τη ζωή της πόλης. Η πισίνα των 53τ.μ. καταλαμβάνει το μπροστινό μέρος της κατοικίας και είναι επενδεδυμένη με μάρμαρο Αλιβερίου.

- Advertisement -

Τον υπαίθριο χώρο καλυπτει μια πέργολα 58τ.μ. που προσφέρει σκίαση, ενώ επάλληλα μεταλλικά διάτρητα φύλλα, δημιουργούν ένα προστατευτικό παραπέτασμα απο τις γειτονικές κατοικίες. Με τη χρήση του κατάλληλου φωτισμού, επιτυχγάνεται η διακριτική σηματοδότηση των κινήσεων προς την κυρία είσοδο της κατοικίας.

H κατοικία είναι έργο του γραφείου Katerina Karagianni Architects και η αρχιτεκτονική της, μετεωρίζεται  ανάμεσα στον αστικό χαρακτήρα της και την αισθητική προσέγγιση μιας πολυτελούς βίλας.

Το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί με απλές και καθαρές γραμμές. Η εναλλαγή των υλικών σηματοδοτεί και την αλλαγή των χρήσεων, οι οποίες είναι διακριτές χωρίς να παρεμβάλλεται φυσικό εμπόδιο.

Υπάρχει λοιπόν, η αντίληψη ενός ενιαίου χώρου που καταλαμβάνει όλο το μήκος και το πλάτος της κατοικίας, χωρίς όμως να υπάρχει αλληλοκάλυψη των διαφορετικών λειτουργιών.

Κυριαρχεί το λευκό, και η χρήση γκρι πλακών κερλίτη που αποτελεί επενδυτικό υλικό στην οροφή, στους τοίχους και στα σταθερά έπιπλα, ενώ υπογραμμίζεται η τεράστια επιφάνεια του τζακιού με τη χρήση μαρμάρου pietra grey σε 4 μεγάλα ενιαία κομμάτια.

katoikia psichiko

Ο χώρος της εισόδου έχει διπλό ύψος και μεταφέρει το φως από το υπερκείμενο skylight στο ισόγειο. Δημιουργείται έτσι ένα παιχνίδι φωτός από τα περιμετρικά ανοίγματα και το skylight που δίνει στην κύρια είσοδο μία αίσθηση ανάτασης και ύψους.

 katoikia psichiko

Η σκάλα, αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της κατοικίας, καθώς αναλαμβάνει τη μεταφορά των υλικών στο πάνω επίπεδο και την αισθητική σύνδεση των ορόφων.

 katoikia psichiko

Η κουζίνα καταλαμβάνει πολύ μεγάλο τμήμα της κάτοψης, καθώς συμπεριλαμβάνει και το «καθημερινό». Διαχωρίζεται με τις υπόλοιπες λειτουργίες με τη χρήση μαρμάρινων πάγκων, αλλά εξακολουθεί να ενώνεται οπτικά και αισθητικά.

Στο master bedroom και στα παιδικά δωμάτια, έχει γίνει σχεδιασμός σχεδόν όλων των επίπλων, ωστε να επιτευχθεί ένα ενιαίο αρμονικό σύνολο. Γίνεται εκτεταμένη χρήση του δρυ, και στο πάτωμα και σαν επένδυση και στα έπιπλα, ώστε να προσδώσει στο χώρο τη ζεστασιά που χρειάζονται οι ιδιωτικοί αυτοί χώροι.

Το κρεβάτι έχει σχεδιαστεί σαν ένα ξύλινο κουκούλι, ενώ η χρήση του ξύλου επεκτείνεται και στο κυρίως λουτρό και αναπαράγει την ίδια φιλοσοφία. Εχουν σχεδιαστεί δύο ξεχωριστά walk-in-closets  τα οποία με τη χρήση του καθρέφτη εξαφανίζονται στο χώρο.

katoikia psichiko

Aegean: Super προσφορές για πτήσεις εξωτερικού από 48 ευρώ!

katoikia psichiko

katoikia psichiko

Τα παιδικά δωμάτια, σχεδιάζονται με προσοχή να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εφήβων. Το πάτωμα, γίνεται και επενδυτικό υλικό στους τοίχους, για να ζεστάνει τα περιμετρικά όρια.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,292LikesΚάντε Like
88,149 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ