Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
30.7 C
Athens
ΑρχικήΕυ ΖηνDecoΜια υπέροχη κατοικία με απίστευτο υπαίθριο χώρο στην Παιανία! Καμαρώστε την!

Μια υπέροχη κατοικία με απίστευτο υπαίθριο χώρο στην Παιανία! Καμαρώστε την!

Η ανακατασκευή και η διαρρύθμιση αφορά στη μετατροπή υφιστάμενου κτίσματος με κυρίαρχη λειτουργία το εργαστήριο γλυπτικής σε κατοικία.

Η προηγούμενη χρήση φιλοξενούνταν σε ενιαίο μονόχωρο κτίσμα με στέγη και σε συνοδευτικά κτίσματα βοηθητικών λειτουργιών (αποθηκευτικοί χώροι, χώρος φύλακα κτλ.).

Το βασικό κτίσμα ήταν ενταγμένο σε οικόπεδο επιφάνειας περίπου 4 στρεμμάτων, με πλούσια πυκνή βλάστηση, χωρίς ιδιαίτερη  διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου. Η επέμβαση αφορά στην εσωτερική διαρρύθμιση των χώρων κατοίκησης, στην πλήρη ανακατασκευή των όψεων, των εσωτερικών χώρων και στη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου με καθιστικά, πισίνα και πορείες. Το κτίσμα δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο του.

- Advertisement -

Xειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα περίφημα μάρμαρα της Νότιας Κορέας πρωταγωνιστούν!

Ο βασικός κυρίαρχος όγκος του με δίριχτη, ξύλινη, εμφανή στέγη συμπληρώνεται με μικρότερης κλίμακας όγκους. Στόχος είναι να προκύψει ένα γενικό σχήμα Γ, μια αγκαλιά εισόδου στην κατοικία και υποδοχής του διαμορφωμένου αύλειου χώρου και της πισίνας.

Η διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου σεβάστηκε απόλυτα και ανέδειξε την υπάρχουσα βλάστηση και τα μεμονωμένα φυτά (ποικιλία και χρωματισμούς) στη γενικότερη αισθητική του αττικού τοπίου. Δημιουργούνται ενδιαφέροντες υπαίθριοι και ημιυπαίθριοι χώροι σε άμεση και έμμεση σχέση με τους κτιριακούς όγκους, τις πορείες, την πισίνα και το πράσινο.

 

Στο εσωτερικό της κατοικίας οι κοινόχρηστοι χώροι διημέρευσης χωροθετήθηκαν προς τη δύση, ενώ οι χώροι ύπνου προς την ανατολή. Τα μεγάλα ανοίγματα του ψηλοτάβανου όγκου δημιουργήθηκαν προς το νότο, στην αγκαλιά υποδοχής της πισίνας και του βασικού υπαίθριου χώρου.

Το μεγάλο ύψος του χώρου υποδοχής, στον οποίο δεσπόζει η υπάρχουσα δικλινής στέγη, επιτρέπει τον πολύ καλό φωτισμό, τη διαμπερή θέα και συμβάλλει στην εύκολη ανάγνωση της δομής του κτίσματος. Μια πορφυρή επιφάνεια που καδράρεται σε διαφανές περιθώριο ορίζει την κύρια είσοδο στο χώρο υποδοχής.

Ιταλία: Το χωριό που λαξεύτηκε μέσα σε βράχους…Χρονολογείται στη λίθινη εποχή και κατοικείται ακόμα!

Η επιλογή και η ανάδειξη των φυσικών υλικών και των γήινων χρωματισμών επιτρέπει την αρμονική ένταξη των κτισμάτων στο φυσικό τοπίο. Όλα τα δάπεδα εκτός των υγρών χώρων είναι επιστρωμένα με ξύλινες σανίδες δρυός, πλάτους 14 cm. Τα κουφώματα είναι ξύλινα βιομηχανοποιημένα.

Άλλα κυρίαρχα υλικά είναι η πέτρα, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, το μέταλλο για τις ελαφριές κατασκευές, όπως τα στέγαστρα με επικάλυψη από πολυκαρβονικά φύλλα και οι σανίδες από ξύλο εμποτισμού για το δάπεδο περιμετρικά της πισίνας.

Όταν την χώρισε λίγο πριν τον γάμο εκείνη το «έριξε» στα ταξίδια! Έγινε διάσημη blogger και κάνει θραύση

 

 

Στοιχεία έργου:
Αρχιτεκτονική μελέτη – επίβλεψη: ΩΜ Μελετητική Ε.Π.Ε.
Υπεύθυνος αρχιτέκτων: Γιώργος Σταθόπουλος
H/M μελέτη: Group Kατασκευαστική
Ιδιοκτήτης: Γιώργος Παππάς
Τοποθεσία: Παιανία Αττικής
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 400 m²
Εμβαδό οικοπέδου: 2.864,56 m²
Χρόνος μελέτης: 2004
Χρόνος κατασκευής: 2005 – 2006
Φωτογραφίες: Kώστας Kοντός

πηγή:mononews.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,299LikesΚάντε Like
88,188 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ