Η δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Ιταλίας αποτελεί συνώνυμο της μόδας και η ιδιαίτερη αισθητική της διαφαίνεται από τα κτίρια και τα καταστήματα μέχρι τη διασκέδαση και το φαγητό της.

Το Μιλάνο είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Λομβαρδίας και η έδρα της ιταλικής βιομηχανίας. Υπήρξε ανέκαθεν σταυροδρόμι στους εμπορικούς δρόμους από τη βόρεια Ευρώπη προς τη Ρώμη. Εδώ βρίσκεται η βάση κάποιων από τους μεγαλύτερους ιταλικούς οίκους μόδας και αποτελεί τη μητρόπολη της πολυτελούς κατανάλωσης.

- Advertisement -

Με πλούσια καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά τα μεσαιωνικά της κάστρα συνυπάρχουν αρμονικά με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Ο Duomo, ο δεύτερος σε μέγεθος καθεδρικός ναός της χώρας και ο τρίτος παγκοσμίως, αποτελείται από 3.200 μαρμάρινα γλυπτά και 135 κωδωνοστάσια, ενώ στην κορυφή φιλοξενείται το χρυσό άγαλμα της Παναγίας, η La Madonnina, όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά οι κάτοικοι. Για μια πανοραμική θέα της πόλης, πρέπει κανείς να ανέβει 150 σκαλοπάτια μέχρι την ταράτσα του ναού.

Στην περίφημη Σκάλα του Μιλάνου, ο ταξιδιώτης θα δει από κοντά το εντυπωσιακό εσωτερικό με τα χρυσά θεωρεία που φιλοξένησε καλλιτέχνες όπως ο Τοσκανίνι και η Μαρία Κάλλας.

Η Αψίδα της Ειρήνης κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Luigi Canonica για να περάσει ο Ναπολέων, ενώ η εκκλησία San Bernardino alle Ossa που χρονολογείται από το 1145 φιλοξενεί εκατοντάδες οστά στους εσωτερικούς της χώρους.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Κάστρο του Σφόρζα που χτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα και σήμερα αποτελεί ένα λαβύρινθο από μουσεία με εκθέματα και αρχεία. Κάποια από τα κυριότερα είναι η Πινακοθήκη, το Μουσείο Αρχαίας Τέχνης, το Αιγυπτιακό Μουσείο και το Μουσείο Μουσικών Οργάνων.

Παρίσι: Κάντε τα πάντα σε μια μέρα, ξοδεύοντας μόνο 19€! (photos)

Το παλιότερο κανάλι της πόλης, το γραφικό Νaviglio Grande ενδείκνυται για βόλτες καθώς εδώ χτυπά η νυχτερινή «καρδιά» της πόλης με εστιατόρια, μπαρ και στέκια καλλιτεχνών.

4 μεγάλες πόλεις που είναι ιδανικές για περπάτημα! Μη φοβηθείς να τις εξερευνήσεις!

Ένα μαρμάρινο μεσαίο δάχτυλο χεριού ύψους 11 μέτρων «καλωσορίζει» όσους επισκέπτονται την κεντρική πλατεία Affari μπροστά από το χρηματιστήριο της πόλης. Η δημιουργία του Maurizio Cattelan ονομάζεται «L.O.V.E.» και ο καλλιτέχνης είχε δηλώσει πως το έργο του αποτελεί περισσότερο μία κίνηση αγάπης παρά ένα σχόλιο στον κόσμο της οικονομίας.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

 

Μιλάνο / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η απευθείας πτήση διαρκεί 2 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 2 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.

Η εκκλησία San Bernardino alle Ossa
Αποτέλεσμα εικόνας για Η εκκλησία San Bernardino alle Ossa
Η Αψίδα της Ειρήνης

Αποτέλεσμα εικόνας για μιλανο

Προσοχή: 22+1 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις σε αυτές τις χώρες… και μάλλον δεν γνωρίζες!

Αποτέλεσμα εικόνας για μιλανο

Μαρόκο: 10+1 μαγευτικές φωτογραφίες του Pinterest που θα σας ταξιδέψουν! (photos)

ΜΙΛΑΝΟ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ