Η περσινή επιτυχία του Mirra της νέας γαστρονομικής εμπειρίας που χάρισε στον Μέριχα, το λιμάνι της Κύθνου ένα προσεγμένο all-day, που έγινε προορισμός, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά.

Ποιοτικό comfort-food με προσεχτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες, αυθεντικότητα και γευστική απλότητα, χάρισαν στο τάχιστα αναπτυσσόμενο νησί μια σύγχρονη προσέγγιση στις επιλογές για φαγητό, κάνοντας την έκπληξη.

Ο όμορφος αισθητικά χώρος διαμορφώθηκε αρχιτεκτονικά αναβιώνοντας το πηγάδι και το πλυσταριό του νησιού. Μπροστά στην παραλία με θέα στο γραφικό λιμάνι, με τα ψαροκάικα, το Mirra δίνει το στίγμα του, ενώ συγχρόνως αλλάζει την όψη του λιμανιού.

Οι ιδιοκτήτες του Νικόλας Λαμπρογεώργος και Κωνσταντίνα Ρούσσου, μετά από μια συναρπαστική πορεία σε εστιατόρια που έχουν επηρεάσει καθοριστικά την αθηναϊκή εστιατορική σκηνή (Μylos, Vezene, Birdman), παραδίδουν στο νησί ένα γευστικό σποτ με άποψη, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να ανα-πτύσσουν συνεργασίες με εμβληματικά ονόματα της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής.

Με έμφαση στο comfort food και στο κρέας, η δημιουργική συνεργασία με τον αδερφικό τους φίλο και σεφ Στέφανο Σαράντο, προτείνει νόστιμες συνταγές, ποιοτικές κοπές αλλά και πιάτα με πολυτελή υλικά. Διαρκής είναι η προσπάθεια να εντάσσονται οι τοπικές πρώτες ύλες στο μενού, όπως το τυρί τρίμμα της Κύθνου, τα λαχανικά, το μέλι και τα αυγά.

Μια πρώτη ανάγνωση του μενού

Στην ενότητα των ορεκτικών, ξεχωρίζουν η Buratta Buffala, το Prosciutto di Parma και το αλμυρό cheesecake. Στην κατηγο-ρία με τα ωμά κερδίζουν τις εντυπώσεις προτάσεις όπως το tartare από βοδινό φιλέτο, η καβουροσαλάτα tartare με βασι-λικό καβούρι Αλάσκας και η yellow tuna, ενώ οι σαλάτες φτιά-χνοται με ολόφρεσκα υλικά και διακρίνονται από ευφάντα-στους συνδυασμούς και ιδανικές ισορροπίες.

Διαβάστε ακόμα:  To MIA’S στη Σαντορίνη σας υποδέχεται… ΜΙΑ εμπειρία με αρχή δίχως τέλος!

Στη βραδινή κάρτα, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα USDA Prime Black Angus, striploin και rib eye φιλέτα, ενώ στο μενού φιλοξενούνται συχνά διάφορες κοπές ωρίμανσης.

Στα ζυμαρικά βρίσκουμε δύο εμβληματικά πιάτα: το νιόκι με μαύρη τρούφα και το ραβιόλι με μανιτάρια porcini με μοσχολό-μενο και θυμάρι, αλλά και κλασικές συνταγές για pasta. Pinsa και smash double burgers ενισχύουν την πιο casual εκδοχή του μενού, και το γεύμα ολοκληρώνουν ιδανικά το semifree-doo με σοκολάτα Valrhona, η crème brulee και η panna cotta.

Το brunch παραμένει δυνατό με προτάσεις όπως αυγά scrub-ble, ομελέτες, healthy power bowls με φρούτα, γκρανόλες, που σερβίρονται από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεση-μέρι, ενώ στη σέντρα μπαίνουν και τα Mirra σάντουιτς.

Το Mirra αγαπάει πολύ το κρασί, με τη sommelier Κωνστα-ντίνα Ρούσσου να έχει δημιουργήσει μια λίστα κρασιών με γνωστές αλλά και πιο ψαγμένες ετικέττες από ελληνικά οινο-ποιεία: Κτήμα Αλφα, Λαζαρίδης, Σκούρας, Ντούγος, Κατσα-ρός, επιλογές από τον διεθνή αμπελώνα και guests-παρουσιάσεις οινοποιείων. Στην κάβα του Mirra φιγουράρουν ξεχωριστά οινοπνεύματα, όπως γιαπωνέζικα whisky, παλαιω-μένα τζιν, ρούμι κ.α. ενώ εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στα cocktails.

Info: Mirra, Μέριχας, Κύθνος τηλ. 6947778768

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ