Βαθιά μυστηριακή και εξωτική η Ιαπωνία έχει συνδέσει το όνομά της με τη λογοτεχνία, τη λυρική ποίηση, τους μύθους και την αρχιτεκτονική των κήπων. Η μοντέρνα ζωή του Κιότο συνδέεται με μοναδικό τρόπο με το αρχαίο παρελθόν της με τους ναούς και τα ιερά.

Η πρώην πρωτεύουσα της χώρας περικλείεται από βουνά και ποταμούς και είναι προστατευμένη από την Unesco. Θεωρείται η πιο φωτογενής πόλη του κόσμου και εντυπωσιάζει με τα πελώρια δάση της με μπαμπού, τα μνημεία και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το χρυσό ναό Kinkaku-ji που χρονολογείται από το 1397. Αποτελεί σύμβολο της πόλης και βρίσκεται μέσα σε τεράστια έκταση με εντυπωσιακούς κήπους και λίμνες.

Braies: Μια εκθαμβωτική λίμνη στους Δολομίτες!

Στην περιοχή Gion με τα παραδοσιακά ξύλινα κτίρια ο επισκέπτης μπορεί να πετύχει τις γκέισες του Κιότο. Το παραμυθένιο δάσος Sagano με τους πανύψηλους κορμούς μπαμπού βρίσκεται στο δυτικό Κιότο και προσελκύει καθημερινά αμέτρητους επισκέπτες.

Η οδός Sannenzaka, ένας από τους πιο γοητευτικούς δρόμους της πόλης, καταλήγει στον επιβλητικό ναό Kiyomizu.

Η ψηλότερη παγόδα της χώρας βρίσκεται στο Κιοτο στο ναό Toji και έχει ύψος 55 μέτρα. Έξω από το σταθμό τραμ Randen, στην περιοχή Arashimaya βρίσκεται ένα πρωτότυπο δάσος με κιμονό, με αμέτρητους κίονες ντυμένους με διάφορα υφάσματα. Από το ναό Fushimi Taisha του θεού του ρυζιού Inari, ξεκινούν μονοπάτια με χιλιάδες κόκκινες παραδοσιακές πύλες που καταλήγουν στο βουνό.

Οι λάτρεις των ιαπωνικών κόμικ μπορούν να επισκεφθούν το διεθνές μουσείο Manga, που φιλοξενεί Manga με σπάνιες και παλιές εκδόσεις και αφίσες. Στα δυτικά της πόλης υπάρχει θεματικό πάρκο για τους σαμουράι και τη ζωή στην Ιαπωνία του παρελθόντος.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

kioto

Κιότο / Ιαπωνία

Διαφορά ώρας: 6 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Γεν Ιαπωνίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 132 Γεν)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 18 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης και 22 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.

ΚΙΟΤΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΚΙΟΤΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΚΙΟΤΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

Σανγκάη: Μέτρησαν τους ουρανοξύστες! Σχεδόν 1.000, με τον ψηλότερο 630 μ.!

ΚΙΟΤΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΚΙΟΤΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΚΙΟΤΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΚΙΟΤΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΚΙΟΤΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

πηγή:globalview.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ