Διάσημο για την ομορφιά και την φινέτσα του, το Μόναχο, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, θα σας εκπλήξει με τον σοφιστικέ, “καθωσπρέπει” και χαλαρό χαρακτήρα του. 

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανία, μετά το Βερολίνο και το Αμβρούργο, διαθέτει πολλές μεγάλες και μικρές γειτονιές που θα σας συναρπάσουν με την γνήσια οµορφιά τους. Θα εντυπωσιαστείτε με την Παλαιά Πόλη του Μονάχου, τους πεζόδροµους και τα προσεγµένα µαγαζιά, ενώ στην συνοικία Schwabing θα δείτε το Πανεπιστήµιο της πόλης με το σοφιστικέ προφίλ του. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την περιοχή κατά µήκος του ποταµού Isar, όπου βρίσκονται οι απερίγραπτης ομορφιάς κήποι -µε κορυφαίο τον Αγγλικό Κήπο- µε λίμνες και ςεξαιρετικά µνηµεία, όπως ο «Άγγελος της Ειρήνης».

Διαβάστε ακόμαΡομαντική απόδραση σε ένα από τα ομορφότερα κατάλευκα χωριά της Γερμανίας!

Must see!

  • Την Πλατεία Mariensplatz, µε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στην καρδιά της Παλιάς Πόλης (Altstadt). Εκεί δεσπόζουν οι δύο πύργοι του Καθεδρικού µε το χρυσό άγαλµα της Παρθένου, όπως και το νέο Δηµαρχείο.

  • Maximilianstrasse, η εντυπωσιακή λεωφόρος που φιλοξενεί από τους πιο διάσηµους οίκους µόδας, σικάτα cafes, gourmet εστιατόρια και τη νυχτερινή ζωή.
  • Residenz, η παλιά κατοικία Βαυαρών βασιλιάδων µε την εντυπωσιακή αισθητική του Μεσαίωνα.

  • Schloss Nyphenburg, το ανάκτορο στο δυτικό τµήµα της πόλης, διαθέτει πολυάριθµες µπαρόκ και ροκοκό αίθουσες, και φιλοξενεί διάφορα µουσεία, όπως το Φυσικής Ιστορίας, µε σπάνια εκθέµατα. Οι κήποι του έχουν κατασκευαστεί µε τον πιο επιτυχηµένο συνδυασµό κήπων γαλλικού και αγγλικού στυλ.
  • Ολυμπιακό Πάρκο, που βρίσκεται βόρεια του ιστορικού κέντρου, µε ένα υπέροχο άλσος για ατελείωτους περιπάτους και εξαίρετες αθλητικές εγκαταστάσεις. 
  • Deutsches Museum: Βήμα-βήµα η εξέλιξη των Eπιστηµών και της Tεχνολογίας (Museumsinsel 1, Τηλ.: +4989 2179, deutsches-museum.de).

Επίσης, μην παραλέιψετε να δείτε την Allianz Arena, έδρα της Bayern Μονάχουμ, η οποία είναι ένα φουτουριστικό κτήριο µε φωτισµό που αλλάζει ανάλογα µε το ποιες οµάδες αγωνίζονται. Οι λάτρεις των τεσσάρων τροχών πρέπει να επισκεφθείτε το Μουσείο της BMW κοντά στο Ολυµπιακό Πάρκο, που περιλαμβάνει όλη την ιστορία της διάσηµης βαυαρικής αυτοκινητοβιοµηχανίας, που αγγίζει τον έναν αιώνα ζωής (Petuelring 130, tel. +4938 244565, bmw-museum.com). 

Διαβάστε ακόμαΟ Νοέμβρης στο Βερολίνο «φωνάζει» Christmas is coming…!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ