Παραλία Μονολίθι Πρέβεζα

Η Πρέβεζα διαθέτει μία παράξενη ομορφιά, μία κρυφή γοητεία που ταξιδεύει τον επισκέπτη και τον συναρπάζει, μέσα από τις εναλλαγές του τοπίου της, αλλά και το πάντρεμα διαφορετικών εποχών και τοποθεσιών.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η Πρέβεζα έχει κατακτήσει και αρκετές διακρίσεις στην Ευρώπη. Πέρσι μάλιστα χαρακτηρίστηκε από τον οργανισμό European Best Destinations ως ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη αλλά και την παραλία Μονολίθι να ξεχωρίζει σε δημοσίευμα του Frobes.

Αυτή τη φορά η διάκριση της Πρέβεζας οφείλεται στην παραλία Μονολίθι καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη παραλία με άμμο της Ευρώπης, μήκος περίπου 25 χιλιομέτρων!

Παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα- η μεγαλύτερη της Ευρώπης

Η παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα

Η παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα οφείλει το όνομα της σε μια συστάδα παραλιακών βράχων σε απόσταση 10m από την ακτή με μέγεθος 10Χ10 μέτρα περίπου.

Η ακτή Μονολίθι εκτείνεται από το χωριό Μύτικας μέχρι το χωριό Καστροσυκιά του Δήμου Πρέβεζας. Αν είστε φυσιολάτρες και θέλετε να συνδυάσετε τις καλοκαιρινές σας βουτιές με περιπάτους ανάμεσα σε κατάφυτα δέντρα τότε μπορείτε να επισκεφτείτε το δάσος Μονολιθίου που έχει μήκος περίπου 8 km. Η ζώνη αυτή είναι Αρχαιολογική Άλφα και ουδεμία οικοδομική δραστηριότητα επιτρέπεται λόγω της Αρχαίας Νικόπολης.

Παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα
Παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα - αμμώδεις παραλίες
Παραλία Μονολίθι -Πρέβεζα

Δείτε την παραλία μέσα από το βίντεο

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ