Ταξιδεύω σχεδόν δύο φορές το μήνα με αεροπλάνο, όμως ήταν η πρώτη φορά που σε πτήση μου (από ΑθήναΘεσσαλονίκη με την Ellinair) άκουσα με έκπληξη μια περίεργη ανακοίνωση που απευθυνόταν σε κατόχους συγκεκριμένου μοντέλου κινητού!

titi-profile Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected]fb-icon instagram  titvel.travelstyle.gr

Tότε θυμήθηκα το περιστατικό που η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, μετά το γενικό απαγορευτικό στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στους επιβαίνοντες στα αεροσκάφη της να μεταφέρουν μαζί τους το smartphone Galaxy Note 7 της εταιρείας Samsung εξαιτίας του κινδύνου ανάφλεξης του συγκεκριμένου μοντέλου!

- Advertisement -

Samsung

Τι μπορεί να συμβεί αν δεν κλείσετε το κινητό σας κατά τη διάρκεια της πτήσης;

Μάλιστα η γερμανική εταιρεία απαγορεύεται τόσο η μεταφορά στις χειραποσκευές (εντός του θαλάμου από τους επιβάτες), όσο και στις αποσκευές που τοποθετούνται στο χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους». Από τότε ακολούθησαν το παράδειγμα κι άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες…

Απίστευτο: Τι πραγματικά θα συμβεί αν αφήσετε ανοιχτό το κινητό σας στο αεροπλάνο!

Πιο συγκεκριμένα, συμφωνα με οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) καθώς και της επίσημης ανακοίνωσης της εταιρείας Samsung σχετικά με αυτά τα κινητά τηλέφωνα, η Ellinair ενημερώνει όλους τους επιβάτες των κινητών τηλεφώνων τύπου Samsung Galaxy Note 7 ότι για λόγους ασφαλείας, δεν θα πρέπει να τα τοποθετούν στις παραδοτέες αποσκευές. Θα πρέπει να κρατούνται στον θάλαμο επιβατών απενεργοποιημένα και να μην τα φορτίζουν σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Samsung

Παίρνουν φωτιά και τα iPhone; Δείτε το βίντεο που «καίει» την Apple! (Video)

Είναι σημαντική η άμεση ενημέρωση του πληρώματος σε περιπτώσεις που αντιληφθούν οι επιβάτες ότι η συσκευή έχει υποστεί ζημιά, είναι ζεστή, παράγει καπνό ή έχει πέσει σε δυσπρόσιτο σημείο!

Κι όλα αυτά όταν ήδη από πέρσι η Samsung σταμάτησε την παραγωγή και πώληση του Galaxy Note 7 εξαιτίας της ελαττωματικής του λειτουργίας που πράγματι μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη…

Ποια αεροπορική εταιρεία απαγόρευσε στην πτήσεις της τα Samsung Galaxy Note 7;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ