ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ- Το αγαπημένο «μαμαδίστικο» φαγητό!!!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ- Το αγαπημένο «μαμαδίστικο» φαγητό!!!

Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε:

1 κιλό μοσχαράκι κομμένο.
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
4 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη
1-2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος εκτέλεσης

Βράζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με άφθονο νερό που θα το σκεπάζει καλά, για 1 ώρα με 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και κρατάτε το ζωμό σε μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και μόλις κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά καθώς και το σκόρδο. Κατόπιν, προσθέτετε και το κρέας και σοτάρετε για λίγο. Ρίχνετε το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί η αλκοόλη.

Διαβάστε ακόμα: Η πιο εύκολη ΣΥΝΤΑΓΗ για ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

Προσθέτετε το μπαχάρι, το αλατοπίπερο και λίγο από το ζωμό του κρέατος. Ανακατεύετε και βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει με μια ωραία σάλτσα. Αφού μαλακώσει το κρέας ρίχτε και τις ντομάτες με τον διαλυμένο πελτέ και τη ζάχαρη, στο τέλος, καθώς η ντομάτα έχει την τάση να ‘σφίγγει’ το κρέας.
Μετά από 2 ώρες περίπου βρασίματος σε σιγανή φωτιά, θα είναι πανέτοιμο!
Σερβίρετε το κοκκινιστό συνοδεύοντας με γαρνιτούρα της επιλογής σας.

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ