Το Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο είναι ένα μουσείο παγκόσμιου πολιτισμού και φυσικής ιστορίας, με έδρα την ομώνυμη πόλη του Τορόντο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στη Βόρεια Αμερική και κάθε χρόνο προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Βρίσκεται βόρεια του Πάρκου Queen, στη συνοικία που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Το μουσείο ιδρύθηκε στις 16 Απριλίου 1912, άνοιξε στις 19 του Μάρτη του 1914 και σε όλη την ιστορία του έχει διατηρήσει στενές σχέσεις με το πανεπιστήμιο με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πόρων.

- Advertisement -

Σήμερα το μουσείο αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό ίδρυμα του Καναδά και φιλοξενεί περισσότερα από 6 εκατομμύρια εκθέματα και 40 γκαλερί. Περιλαμβάνει σημαντικές συλλογές δεινοσαύρων, μετάλλων και μετεωριτών, αλλά και αντικείμενα αφρικανικής τέχνης, της ευρωπαϊκής και καναδικής ιστορίας. Στεγάζει επίσης τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο των απολιθωμάτων από το Burgess Shale με περισσότερα από 150.000 δείγματα.

Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Frank Ντάρλινγκ και John A. Pearson το αρχιτεκτονικό ύφος του αρχικού κτηρίου είναι ιταλικό Neo-Romanesque, ενώ το η νέα του είσοδος είναι το κομμάτι που εντυπωσιάζει τα τελευταία χρόνια, σχεδιασμένο από το Daniel Libeskind.

Tο Crystal, όπως ονομάζεται, άνοιξε για πρώτη φορά το 2007. Η Deconstructivist κρυσταλλική μορφή του είναι επενδυμένη 25% από γυαλί και 75% από αλουμίνιο. Οι κεκλιμένοι τοίχοι του κρυστάλλου δεν αγγίζουν τις πλευρές των υφισταμένων κτηρίων και δρουν ως ένα μονοπάτι για τους επισκέπτες. Το εσωτερικό του είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Ας εξερευνήσουμε τους παγετώνες της Παταγονίας!

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

Είναι 1300 ετών και είναι το…παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου!

Οι πιο ρομαντικοί προορισμοί στον κόσμο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ