Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
24.8 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsΜπορεί να πέσει το αεροπλάνο από κενά αέρος; Αεροσυνοδοί απαντούν σε 5...

Μπορεί να πέσει το αεροπλάνο από κενά αέρος; Αεροσυνοδοί απαντούν σε 5 απορίες για τις πτήσεις που όλοι έχουμε…

Eίναι μία φθηνότερη πτήση λιγότερο ασφαλής; Τι θα συμβεί αν χτυπήσει το αεροπλάνο κεραυνός; Και γιατί πρέπει οι θέσεις μας να είναι σε ευθεία όταν προσγειωνόμαστε; Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα που όλοι έχουν σκεφτεί, τις έχουν οι αεροσυνοδοί.

Οι αεροσυνοδοί τα βλέπουν όλα και ξέρουν όλες τις λεπτομέρειες μίας πτήσης. Εδώ συγκεντρώσαμε 5 από τις πιο συνηθισμένες ίσως απορίες που έχουν όλοι σχετικά με τις πτήσεις. 5 βασικά “μυστικά” των πτήσεων αποκαλύπτονται και αλλάξουν τον τρόπο που τις βλέπουμε!

- Advertisement -

Δείτε επίσης γιατί τα διαβατήρια έχουν τέσσερα διαφορετικά χρώματα; Πως επιλέγονται και τι σημαίνουν

1.Γιατί τα καθίσματα και τα τραπεζάκια πρέπει να είναι σε όρθια θέση κατά την απογείωση και την προσγείωση;

Τραπεζάκι αεροπλάνου

 Κατά τη διάρκεια μίας πιθανής εκκένωσης, κάθε δευτερόλεπτο μετράει για να βγούμε από το αεροπλάνο, κι αν ένα τραπεζάκι είναι ανοιχτό θα καθυστερήσει την έξοδο των επιβατών που κάθονται στη μεσαία θέση και στη θέση δίπλα στο παράθυρο. Αν το αεροσκάφος έχει πιάσει φωτιά, δεν θα θέλατε να βγείτε όσο πιο γρήγορα γίνεται; Το ίδιο ισχύει και για το κάθισμα. Οποιοδήποτε εμπόδιο θα καθυστερήσει την έξοδο σε περίπτωση κινδύνου.

2.Ένα φθηνότερο εισιτήριο σημαίνει μία λιγότερο ασφαλή πτήση;

Η απάντηση είναι πως όχι. Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στο να είναι χαμηλή η τιμή ενός εισιτηρίου, από την ώρα που θα το κλείσουμε, μέχρι τη θέση, τα μίλια, τις αποσκευές ή τη καμπίνα. Όλα τα αεροσκάφη υπόκεινται σε κανονισμούς ασφάλειας και η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να προσαρμόσουν το προϊόν τους σύμφωνα με το brand, αλλά η ασφάλεια είναι η νούμερο 1 προτεραιότητα.

Φθηνές πτήσεις

3.Τι θα συμβεί αν χαλάσει η μία τουρμπίνα;

Όλα τα αεροσκάφη είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν με μία τουρμπίνα για ασφαλή προσγείωση. Τα αεροσκάφη είναι αεροδυναμικά, πράγμα που σημαίνει πως είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε ο αέρας να περνάει εύκολα γύρω από το αεροπλάνο για να μειώνει την αντίσταση και να γλιστρούν σε κάθοδο για αρκετή ώρα με μία τουρμπίνα.

4.Γίνεται να πέσει το αεροπλάνο από κενά αέρος;

Όχι, αλλά μπορεί να αναστατώσει αρκετά τους επιβάτες. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, τα κενά αέρος μπορούν να προβλεφθούν. Οι πιλότοι γνωρίζουν τι βρίσκεται μπροστά από το αεροσκάφος πάντα, αλλά έντονα κενά αέρος μπορούν να συμβούν πού και πού. Ο μοναδικός κίνδυνος για τους επιβάτες είναι να βρίσκονται εκτός των θέσεων τους κατά τη διάρκεια των κενών αέρος ή αντικείμενα που βρίσκονται στα ντουλαπάκια να μην είναι ασφαλώς τοποθετημένα.

5.Τι συμβαίνει αν το αεροπλάνο βρεθεί στη μέση καταιγίδας; Τι γίνεται αν το χτυπήσει κεραυνός;

Αεροπλάνο σε κακοκαιρία

Τα αεροπλάνα είναι έτσι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ώστε να μην έχουν πρόβλημα αν τα χτυπήσει κεραυνός όσο βρίσκονται στον αέρα αλλά και στο έδαφος. Το δέρμα του αεροσκάφος λειτουργεί ως αγωγός για να κρατήσει τον κεραυνό μακριά από τα εσωτερικά κομμάτια του αεροσκάφους, όπως την καμπίνα και ο κεραυνός ανακατευθύνεται μέσα από τα φτερά και την ουρά.

Είναι σπάνιο να υπάρξει καταστροφή στο αεροσκάφος, αλλά όπως και να έχει θα κάνει ασφαλή προσγείωση. Εδώ και σχεδόν 50 χρόνια ούτε ένα αεροπλάνο δεν έχει πέσει από κεραυνό. Όσον αφορά το πώς θα νιώσουν οι επιβάτες, μπορεί να υπάρξει δυνατός θόρυβος ή αστραφτερό φως, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχήσουν, αφού το εσωτερικό του αεροπλάνου είναι προστατευμένο.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,473 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ