Περίπου 11 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Siauliai στη βόρεια Λιθουανία, ένα παλιό ανάχωμα βουλιάζει κάτω από το βάρος χιλιάδων σταυρών. Καθώς ο άνεμος φυσάει στα χωράφια της αγροτικής περιφέρειας Siauliai, τα περίτεχνα ροζάρια χτυπάνε πάνω στους μεταλλικούς και ξύλινους σταυρούς, πλημμυρίζοντας τον αέρα με ανατριχιαστικούς ήχους.

- Advertisement -

Είναι γνωστός ως ο Λόφος με τους Σταυρούς και η ιστορία του είναι συνδεδεμένη με πολέμους και εξεγέρσεις. Αρχαίοι μύθοι, μυστηριώδη οράματα και στοιχειωμένοι θρύλοι περιπλέκουν επίσης το μυστήριο γύρο από τον συγκεκριμένο λόφο που η ακριβής προέλευσή του παραμένει ένα μυστήριο μέχρι σήμερα.

Ένα χιονοδρομικό κέντρο για…όλη την οικογένεια!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Siauliai

«Ο λόφος έχει πολλά μυστικά», δηλώνει στο BBC ο Vilius Puronas τοπικός καλλιτέχνης και ιστορικός. «Σύμφωνα με τη λαογραφία, υπήρξε κάποτε μια εκκλησία εκεί όπου βρίσκεται σήμερα ο λόφος. Κατά τη διάρκεια μιας τρομερής καταιγίδας, μια αστραπή έπληξε την εκκλησία και η θύελλα το έθαψε κάτω από την άμμο και τα βράχια μαζί με όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα. Οι ντόπιοι λένε ότι μπορείτε να δείτε τη πομπή από φαντάσματα μοναχούς στους πρόποδες του λόφου στην ανατολή του ηλίου. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, τα οράματα των αγίων και οι θεάσεις φαντασμάτων αποτέλεσαν μέρος της ιστορίας του λόφου».

Lonely Planet: τα 10 ωραιότερα Airbnb του κόσμου για τα μελλοντικά μας ταξίδια

Ονειρεμένα ταξίδια και ο πιο οικονομικός τρόπος να τα κάνεις!

Ο λόφος προσελκύει χιλιάδες προσκυνητές όλων των θρησκειών – δίπλα στους σταυρούς, στέκουν γλυπτά που φέρουν εβραϊκές επιγραφές και φράσεις από το Κοράνι.

πηγή:.news.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ