Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
28.4 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΙταλίαΤο μυστηριώδες δίκτυο τούνελ κάτω από τη Νάπολη: Πώς βρέθηκαν εκεί vintage...

Το μυστηριώδες δίκτυο τούνελ κάτω από τη Νάπολη: Πώς βρέθηκαν εκεί vintage αυτοκίνητα και παρατημένες μηχανές! (photos)

Η γοητεία της Νάπολης στην Ιταλία δεν περιορίζεται πάνω από την επιφάνεια της Γης. Κάτω από την πόλη ένας μυστηριώδης λαβύρινθος από τούνελ τέμνει τα υδραγωγεία του 16ου αιώνα σε βάθος 30 μέτρων.

Τα τούνελ αυτά κατασκευάστηκαν ως δρόμος διαφυγής για έναν βασιλιά και τη δεκαετία του 1950 γέμισαν παρατημένες μοτοσικλέτες και vintage αυτοκίνητα που αφέθηκαν εκεί και ξεχάστηκαν.

- Advertisement -

Μέσω σκαλιών του 18ου αιώνα, κοντά στην Piazza del Plebiscite στο κέντρο της Νάπολης, στις αρχές του 2000 οι ντόπιοι ανακάλυψαν ξανά και μεταμόρφωσαν τα μυστηριώδη περάσματα σε τουριστική ατραξιόν: τη Galleria Borbonica.

 

Οι τουρίστες έχουν έτσι την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα τούνελ- με συνολικό μήκος που ξεπερνά το μισό χιλιόμετρο- που διατρέχουν σαν φίδια το υπογάστριο της πόλης.

Τα τούνελ είχαν αρχικά σχεδιαστεί για τον Βασιλιά Φερδινάνδο ΙΙ ως δρόμος διαφυγής που συνέδεε το παλάτι με τα στρατιωτικά οχυρώματα το 1853. Ήταν η βασιλική «απάντηση» στις εξεγέρσεις που αντιμετώπιζε ο μονάρχης στη διάρκεια της βασιλείας του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο βασιλιάς πέθανε πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής. Τα τούνελ είχαν διάφορες χρήσεις στο πέρασμα των χρόνων με τον άνετο χώρο τους να προσφέρεται για αποθήκευση αντικειμένων και προστασία στους λίγους κατοίκους που γνώριζαν την ύπαρξή τους.

Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκαν ως καταφύγια και στρατιωτικά νοσοκομεία και ακολούθως ως αποθήκες για κατασχεμένα οχήματα από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 1960.

Αυτά τα παλιά οχήματα, αυτοκίνητα και δίτροχα με εμφανή την πατίνα του χρόνου, αντικρίζουν σήμερα οι επισκέπτες που μπαίνουν και εξερευνούν τα τούνελ.

Μετά την αποκάλυψή τους, η Galleria Borbonica σχεδίασε τρεις διαφορετικές ξεναγήσεις για ντόπιους και ξένους.

Ανάλογα με τις προτιμήσεις τους μπορούν απλώς να δουν τα καταφύγια ή να κάνουν… ράφτινγκ στα πλημμυρισμένα τούνελ ή ακόμα και να συρθούν μέσα στα πιο δύσκολα σημεία με κράνη και δαυλούς για μια πιο αυθεντική εμπειρία.

 

motorbikes1

motorbikes2

motorbikes3

motorbikes4

motorbikes5

motorbikes6

motorbikes7

motorbikes8

motorbikes9

motorbikes10

motorbikes11

Πηγή: www.athensmagazine.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,478 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ