Λουκέτο σε δυο από τα διασημότερα bars της Μυκόνου, το Nammos και το Scorpios, μετά τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό τους. Την απόφαση έλαβε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Πώς διαπιστώθηκαν τα κρούσματα

Τα κρούσματα στα δυο bars εντοπίστηκαν μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους από κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το οποίο μετέβη στο νησί των Ανέμων για το σκοπό αυτό. Το κλιμάκιο, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προέβησαν σε τεστ κορονοϊού στο προσωπικό των bars.

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα βγήκαν χτες στις 21:00 το βράδυ κι έχουν δείξει τουλάχιστον 10 κρούσματα κορονοϊού.

Τουρίστες με μάσκες στη Μύκονο.
Η Μύκονος την εποχή του COVID-19.
Φωτό: Euronews

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Παπαγεωργίου να αποφασίσει να κλείσουν τα δυο αυτά μέρη προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πελατών αλλά και των άλλων μελών του προσωπικού. Είναι γεγονός, εξάλλου, ότι το Nammos στην Ψαρρού και ο Scorpios στην Παράγκα αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η απόφαση για το λουκέτο στα δυο μπαρ δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια. Nammos και Scorpios έκλεισαν από τις 22.00 το βράδυ μέχρι και τις 07.00 το πρωί της Παρασκευής, 4-9-2020, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση και να διαπιστωθεί η έκταση της διάδοσης του ιού. Κατόπιν θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τα δυο καταστήματα.

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ