Μυστράς

Ο Μυστράς μοιάζει σαν να έχει «ξεπηδήσει» από τα σκηνικά του Game of Thrones, μία περιοχή στην Λακωνία που η καστροπολιτεία της εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.

- Advertisement -

Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία οχυρωμένη ελληνική πόλη και πρώην δήμος (Δήμος Μυστρά) στη Λακωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με την ευκαιρία, ανακαλύψτε το «μαγικό» Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά! (video)

Τοποθετημένος στον Ταΰγετο, κοντά στην αρχαία Σπάρτη, ο Μυστράς υπήρξε πρωτεύουσα του βυζαντινού Δεσποτάτου του Μυστρά τον 14ο και 15ο αιώνα, βιώνοντας μία περίοδο ευημερίας και πολιτιστικής άνθησης.

Είναι μία περιοχή που πρέπει να επισκεφθείτε. Μία περιοχή με ιστορική σημασία και μία καστροπολιτεία που μπορεί να «δαμάσει» τον αρνητισμό και του πιο δύσκολου επισκέπτη.

Μία μοναδική βόλτα ψηλά από τα τείχη που υψώνονται και μας χαρίζουν μία εξαιρετική εμπειρία, ακόμα και από μακριά. Δεν θα σας κουράσουμε άλλο με λόγια γιατί πολύ απλά σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ φτωχά μπροστά στην ομορφιά του Μυστρά.

Δείτε μία ξενάγηση στον Μυστρά από ψηλά μέσα από τα «μάτια» του Up Stories:

Μουτζούρης: Ξεναγηθείτε στο Πήλιο με το θρυλικό τρένο! (video)

Ο Μουτζούρης στην επίσκεψή σας στο Πήλιο θα σας ξεναγήσει στις πιο εντυπωσιακές περιοχές του, με το θρυλικό τρένο να έχει ιστορία 110 χρόνων.

Με την ευκαιρία τον εορτών ανακαλύψτε το Χριστουγεννιάτικο χωριό που «μεταμόρφωσε» το Πεδίον του Άρεως! (video)

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την βόλτα με ένα θρυλικό τρένο, στις πιο όμορφες τοποθεσίες στο Πήλιο. Τα δρομολόγια μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου θα είναι σε καθημερινή βάση, ενώ εκτός γιορτών πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου είναι υπεραιωνόβιο καθώς μετράει 110 χρόνια ζωής από τότε που το σχεδίασε ο Εβαρίστο Ντε Κίρικο τόσο το τρένο όσο και το σιδηροδρομικό δίκτυο, πατέρας του μεγάλου ζωγράφου Τζόρτζιο Ντε Κίρικο.

Υπήρξε ένα διάστημα 25 χρόνων που έπαψε να λειτουργεί. Πιο συγκεκριμένα, από το 1971 έως το 1996 που ξεκίνησε να λειτουργεί σαν μουσειακό τρένο.

Ανακαλύψτε τα Τρίκαλα, για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα στην πόλη των…ξωτικών!

Ο Μουτζούρης στο Πήλιο αναχωρεί από τα Άνω Λεχώνια στις 10.00 πμ και επιστρέφει από τις Μηλιές στις 15.00 με ενδιάμεση στάθμευση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα και στις δύο κατευθύνσεις της διαδρομής.

Το εισιτήριο για την απλή διαδρομή κοστίζει 10€, ενώ για την διαδρομή με επιστροφή κοστίζει 18€. Το παιδικό εισιτήριο κοστίζει αντίστοιχα 6€ και 10€ και ισχύει για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ