Αν ετοιμάζετε βαλίτσες για Καναδά, σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς θα βρείτε την εξής πρόταση: δοκιμάστε το Sourtoe Cocktail (αν αντέχετε).

Πρόκειται για ένα πολύ διάσημο – και βέβαια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο- κοκτέιλ που περιέχει μέσα ένα κομμένο ανθρώπινο δάχτυλο. Και συγκεκριμένα έναν αντίχειρα.

- Advertisement -

O Δρόμος Του Μεταξιού: Διακίνηση προϊόντων, ιδεών και… πανούκλας!

Στην πόλη Dawson, στο βόρειο Καναδά, το Sourtoe Cocktail είναι ένα έθιμο, που αγγίζει τα όρια του τελετουργικού για τους επισκέπτες της πόλης.

coctail

 

 

Η ιστορία του κοκτέιλ με τον κομμένο αντίχειρα «κρατά» από τη δεκαετία του 1920. Ο Louie Linken και ο αδελφός του Otto έκαναν λαθρεμπόριο αλκοόλ. Ενώ ήταν σε δρομολόγιο τους χτύπησε μια τρομερή θύελλα και τα χέρια τους πάγωσαν τόσο που ο αντίχειρας του Louie έπαθε γάγγραινα. Τότε ο Otto έκοψε το δάχτυλο του αδελφού του για να μην προχωρήσει η σηψαιμία.
50 χρόνια αργότερα, ένας ντόπιος, καθαρίζοντας μια αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι δυο λαθρέμποροι βρήκε το βάζο με το κομμένο δάχτυλο του Louie, που ήταν μέσα σε αλκοόλ και είχε συντηρηθεί. Ο άνδρας μετέφερε το… μακάβριο εύρημά του στην πόλη και σε ένα μεθύσι αυτό κατέληξε μέσα στα ποτήρια των θαμώνων ενός μπαρ.

Καμαρώστε τες! Αυτές είναι πιο cool στολές αεροσυνοδών στον κόσμο!

Έκτοτε στο Sourdough Saloon το κοκτέιλ με τον κομμένο αντίχειρα έγινε παράδοση.
Μάλιστα, το κατάστημα διαθέτει οκτώ μουμιοποιημένους αντίχειρες (όλους τους έχουν δώσει με τη θέλησή τους δωρητές), οι οποίοι γαρνίρουν το Sourtoe Cocktail.

Το Sourdough Saloon μάλιστα, μετρά και αρκετές απώλειες… γαρνιτούρας. Τον αντίχειρα του Louie πχ τον κατάπιε ένας θαμώνας στο 13ο ποτήρι που κατέβαζε!
Ενώ φέτος τον Ιούνιο, η είδηση ότι ένας ακόμη αντίχειρας εκλάπη από το εν λόγω μπαρ έκανε το γύρο του κόσμου.

Πάντως το μπαρ επιβάλλει πρόστιμο (2.500 δολαρίων) σε όποιον καταπιεί αντίχειρα!

Με πληροφορίες από Guardian, CBC, amusingplanet

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ