Αν όταν ακούτε ταξίδι με το αεροπλάνο σκέφτεστε καθίσματα που πηγαινουν ελάχιστα πίσω, που έχουν μικρό χώρο για τα πόδια σας και λιγοστές ανέσεις τότε δεν είδατε σίγουρα τον νέο σχεδιασμό των αεροσκαφών της Singapore.

Την ώρα που όλες οι αεροπορικές εταιρείες συναγωνίζονται για να φέρουν την άνεση και την πολυτέλεια εν πτήσει η Singapore Airlines, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στα 39.000 πόδια…

Forbes: Οι 10 πιο μακρινές απευθείας πτήσεις του κόσμου!(λίστα)

Η Singapore Airlines (SIA) παρουσίασε την Πέμπτη τις νέες καμπίνες των Airbus A380 – κατά την πρώτη μεγάλη αναδιοργάνωση του jumbo jet στόλου της από το 2007. Μετά από τέσσερις χρονιές συνεχούς ανάπτυξης τα αποτελέσματα όπως θα δείτε παρακάτω είναι θεαματικά.

Τα νέα Airbus A380 της Singapore θυμίζουν... luxury ξενοδοχεία (pics) - Media Gallery 15

Στις σουίτες συναντά κανείς κανονικό κρεβάτι για να κοιμηθεί άνετα ενώ υπάρχει και ειδικό γραφείο για όσους δεν θέλουν να αφήσουν πίσω τη δουλειά τους.

Τα νέα Airbus A380 της Singapore θυμίζουν... luxury ξενοδοχεία (pics) - Media Gallery 16

Αν δε ταξιδεύετε με παρέα υπάρχει η δυνατότητα οι σουίτες να ενωθούν και να κοιμηθείτε σε ένα διπλό κρεβάτι για ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Πέρα από το μεγάλο κρεβάτι βέβαια οι επιβάτες που θα επιλέξουν την καμπίνα θα έχουν και το προσωπικό τους μπάνιο το οποίο σε τίποα δεν θυμίζει τα μικρά στενά WC που έχουμε συνηθίσει στις απλές καθημερινές πτήσεις.

Ωστόσο και η business class δεν είναι και πολύ κατώτερη. Τα καθίσματα στην business class έχουν ρυθμιζόμενο διαχωριστικό μεταξύ τους ώστε να μπορείτε να το χαμηλώσετε και να σχηματίσετε και πάλι ένα διπλό κρεβάτι. Επίσης η πλάτη των καθισμάτων πέφτει εντελώς και σχηματίζουν ένα αναπαυτικό κρεβάτι.

Τα νέα Airbus A380 της Singapore θυμίζουν... luxury ξενοδοχεία (pics) - Media Gallery 2

Οι σουίτες πρώτης θέσης και business class έχουν πλέον μεταφερθεί στο ανώτερο τμήμα του αεροσκάφους και το υπολοιπο διατηρείται αποκλειστικά για τις premium και premium economy θέσεις.

Παραλήρημα από τα κινεζικά ΜΜΕ για την Ελληνική start up εταιρεία τουρισμού!

Τα νέα Airbus A380 της Singapore θυμίζουν... luxury ξενοδοχεία (pics) - Media Gallery 3

Ωστόσο και οι premium ecomony θέσεις έχουν τις ανέσεις τους. Η πλάτη των καθισμάτων πηγαίνει έως και 8 ίντσες πίσω και υπάρχει και διαθέτουν και ανακλινόμενο υποπόδιο για να μπορείτε να τεντωθείτε. Στις θέσεις που παρουσίασε η εταιρεία φαίνετια πως υπάρχει και μηχάνημα υποδοχής κάρτας για να αγοράζετε εύκολα και γρήγορα ό,τι χρειάζεστε.Όπως ανέφερε εκρπόσωπος της εταιρείας οι επιβάτες θα έχουν σύντομα την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την ανέπαφη πιστωτική τους κάρτα για τις συναλλαγές τους εντός πτήσεις, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβώς το χρονικό περιθώριο. Οι επιβάτες θα έχουν μάλιστα ακόμα περισσότερο έλεγχο στο πρόγραμμα ψυχαγωγίας τους ενώ θα μπορούν αν σώζουν και τις σειρές που βλέπουν κατά την διάρκεια της πτήσεις ή που σταμάτησαν σε αυτές για να τις παρακολουθήσουν στην επόμενη πτήση. Για την ώρα αυτή η προσωποποιημένη διαδικασία είναι διαθέσιμη μόνο για τα νέα αεροσκάφη Α380.

Τα νέα Airbus A380 της Singapore θυμίζουν... luxury ξενοδοχεία (pics) - Media Gallery 4

Οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν από τη Σιγκαπούρη στο Σίδνεϊ από τις 18 Δεκεμβρίου θα είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν τα νέα αεροσκάφη A380. Μόνο πέντε A380 θα είναι αρχικά εξοπλισμένα με τα νέα καθίσματα, ενώ στο μέλλον θα τοποθετηθούν και στα 19 superjumbos της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η SIA δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ποιες χώρες θα εξυπηρετούν τα νέα Α380, ούτε κάτι σχετικό με την τιμολόγησή τους. Όπως σημείωσε στέλεχος της εταιρείας άλλωστε «η τιμολόγηση είναι ζήτημα ζήτησης και προσφοράς, θα εξαρτηθεί από αυτή».

Τα νέα Airbus A380 της Singapore θυμίζουν... luxury ξενοδοχεία (pics) - Media Gallery 5

Να υπενθυμίσουμε ότι τα  νέα μοντέλα A380 θα έχουν συνολικά 471 θέσεις: έξι πρώτης κατηγορίας σουίτες, 78 business class, 44 premium economy και 343 απλές οικονομικής θέσης

πηγή:reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ