αεροδρόμιο Μακεδονία νέος διάδρομος

Νέα μελέτη από την Fraport για την κατασκευή ξενοδοχειακής εγκατάστασης σε διαθέσιμη έκταση που υπάρχει στο αεροδρόμιο “Μακεδονία“.

Επίσης, δείτε ποιες αεροπορικές εταιρείες παραμελούν περισσότερο την υγιεινή!

Πρόσθετες επενδύσεις με τη κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείου εξετάζει η Fraport Greece για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, κατά τη διάρκεια παρουσίασης νέου κέντρου Logistics που θα αναπτύξει στο «Μακεδονία» η DHL Express Ελλάδας, υπάρχει σημαντική διαθέσιμη έκταση προς αξιοποίηση στον χώρο του αεροδρομίου.

Έτσι, οι βασικές αναπτύξεις που θα αξιολογηθούν για την αξιοποίηση του real estate αυτού περιλαμβάνουν πρότζεκτ φιλοξενίας, συγκροτήματος εμπορικών καταστημάτων, πρόσθετα κέντρα logistics και ενέργειας.

Οι κύκλοι της αγοράς σχολιάζουν πως το ενδεχόμενο κατασκευής ξενοδοχείου είναι μία αναμενόμενη κίνηση. Θα υποστηρίξει την περαιτέρω κίνηση και τις προσφερόμενες υπηρεσίες του αεροδρομίου. Μην ξεχνάμε ότι το “Ελευθέριος Βενιζέλος” διαθέτει και αυτό το δικό του ξενοδοχείο, το Sofitel.

Η είδηση έρχεται την ίδια μέρα που οι DHL Express Ελλάδας και Fraport Greece υπέγραψαν σύμβαση 10ετούς συνεργασίας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Η DHL Express θα πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη επένδυσή της στη Βόρεια Ελλάδα. Θα κατασκευάσει ένα νέο σύγχρονο κέντρο διαλογής σε ένα έργο προϋπολογισμού άνω των 7 εκατ. ευρώ. Η DHL Express Ελλάδας είναι η μόνη εταιρεία ταχυμεταφορών με απευθείας πτήση σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με το διεθνές δίκτυο 220 χωρών. Το γεγονός αυυτό ενισχύει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:  Aegean προσφορά: Ταξιδέψτε σε Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία με έκπτωση ως 50%!

Οι νέες εγκαταστάσεις και η αξιοποίηση των υπαρχόντων

Στις νέες εγκαταστάσεις θα υπάρχει χώρος εξυπηρέτησης μεγάλων φορτηγών. Αυτό θα επιτρέψει τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης απευθείας με το ευρωπαϊκό δίκτυο οδικής μεταφοράς της DHL.

Το έργο της DHL αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021 και θα περιλαμβάνει επίσης πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις, ράμπες φόρτωσης – εκφόρτωσης για 24 αυτοκίνητα και κυλιοδιαδρόμους αυτόματης διαλογής για έως και 2.000 αποστολές την ώρα.

Παράλληλα, η Fraport Greece επενδύει 100 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού επιβατών στο αεροδρόμιο, έκτασης που θα ξεπερνάει τα 34.033 τ.μ. Το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Εκτός από τη κατασκευή νέου κτιρίου περιλαμβάνεται και ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού. Ενώ θα περιλαμβάνει και κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, την αναβάθμιση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και τη σύνδεσή της με το δίκτυο της πόλης.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν έργα όπως η ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης – απογείωσης και στάθμευσης των αεροσκαφών. Ενώ θα γίνει και εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου αποσκευών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, σε δηλώσεις του τόνισε πως η εξέλιξη του κατασκευαστικού προγράμματος για τα 14 αεροδρόμια στο σύνολό τους έχει φτάσει πλέον στο 78%.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ