αεροπιρική εταιρεία scoot

Η Scoot ξεκίνησε σήμερα την εναρκτήρια πτήση της από τη Σιγκαπούρη στο Λάος, σηματοδοτώντας την έναρξη των τριπλών εβδομαδιαίων πτήσεων της από τη Σιγκαπούρη στο Luang Prabang και το Vientiane. Με το Luang Prabang και το Vientiane να εντάσσονται στο δίκτυο της Scoot,οι επισκέπτες από την Αθήνα θα μπορούν να διαλέξουν πλέον ανάμεσα σε 65 προορισμούς στην Ασία και τον Ειρηνικό ταξιδεύοντας μέσω της Σιγκαπούρης.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Luang Prabang και στο Διεθνές Αεροδρόμιο Wattay στο Vientiane, το αεροσκάφος Yellow Tail A320, καλωσορίστηκε με το παραδοσιακό χαιρετισμό με κανόνι νερού και στα δύο αεροδρόμια.

Λάος Ναός

Το νέο δρομολόγιο

Το νέο δρομολόγιο της Scoot θα εξυπηρετείται με αεροσκάφη Airbus Α-320 τρεις φορές την εβδομάδα. Οι πτήσεις Αθήνα – Σιγκαπούρη πραγματοποιούνται με τα ευρύχωρα αεροσκάφη 787 Dreamliners.

Λάος Καταρράκτης

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν αρχικά μέρος του δικτύου της SilkAir, επίσης εταιρίας του Ομίλου Singapore Airlines. To δρομολόγιο μεταβιβάστηκε στη Scoot, η οποία από τον Απρίλιο του 2019 θα είναι πλέον η μόνη εταιρία που θα ενώνει απευθείας τη Σιγκαπούρη με το Λάος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πόλεις Luang Prabang και Vientiane θα αποτελέσουν τους δυο πρώτους από τους 16 νέους προορισμούς που πρόκειται να προστεθούν στο δίκτυο της Scoot αυτή τη χρονιά και περιλαμβάνουν το Λάος, την Ινδία, Κίνα, Μαλαισία, και Ινδονησία.

O εορτασμός

Για να εορταστεί η παρθενική πτήση της Scoot στο Λάος, διασκεδαστικές εκδηλώσεις οργανώθηκαν στον αέρα, όπου η παραδοσιακή μουσική του Λάος παιζόταν από το ηχοσύστημα και οι επιβάτες ελέγχθηκαν για τις γνώσεις τους για το Λάος και τη Scoot. Πέντε τυχεροί επιβάτες αποχώρησαν με βραβεία όπως το ταξιδιωτικό κουπόνι SGD100 της Scoot, τον διοργανωτή ταξιδιών της Scoot, τον ταξιδιωτικό οδηγό του Λάος και την πρόσβαση στο σαλόνι Scoot-in-Style.

Σχετικά με την αεροπορική εταιρεία Scoot

scoot αεροπορική
  • Η Scoot είναι αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που ανήκει στον όμιλο Singapore Airlines.
  • Ξεκίνησε το ταξίδι της τον Ιούνιο του 2012, ενώ τον Ιούλιο του 2017 συγχωνεύτηκε με την Tigerair Singapore, διατηρώντας την επωνυμία Scoot και ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης.
  • Eξυπηρετεί περισσότερους από 60 εκατομμύρια ταξιδιώτες και πλέον διαθέτει έναν στόλο 18 υπερσύγχρονων αεροσκαφών Boeing 787 Dreamliner και 29 νεότερων, σύγχρονων αεροσκαφών της οικογένειας Airbus A320, ενώ έχει ήδη θέσει παραγγελίες για δύο ακόμη αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner και 37 Airbus A320neo.
  • Το δίκτυο της Scoot αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 66 προορισμούς σε 18 χώρες με 16 επιπλέον προορισμούς στο Λάος, την Ινδία, Κίνα, Μαλαισία, και Ινδονησία που θα προστεθούν μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
  • Η Scoot αναδείχθηκε για τα έτη 2015, 2016, 2017 και 2018 η Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία Χαμηλού Κόστους (σε Ασία/Ειρηνικό) από τον ιστότοπο AirlineRatings.com και συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στις 10 Κορυφαίες Εταιρείες Χαμηλού Κόστους Παγκοσμίως για το 2015 και το 2018 από τον Skytrax.
  • Περισσότερες πληροφορίες στο FlyScoot.com

Δείτε ακόμη: Η Lufthansa είναι η αεροπορική εταιρεία της χρονιάς!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ