Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.4 C
Athens
ΑρχικήΑσίαBhaktapur ή αλλιώς  «Πόλη των Πιστών»! Εκεί που μαγεία ξεκινάει στο Νεπάλ

Bhaktapur ή αλλιώς  «Πόλη των Πιστών»! Εκεί που μαγεία ξεκινάει στο Νεπάλ

Στο Νεπάλ δεν θα ταξιδέψεις μόνο για να δεις την ανεπανάληπτη φύση των Ιμαλαΐωναλλά και ένα πλήθος Βουδιστικών μοναστηριών που αναδύονται μέσα από τα σύννεφα του μυρωμένου λιβανιού και το φως των κεριών, στην κοιλάδα του Κατμαντού.

Στο Kathmandu βρίσκεις κτήρια που μετρούν περισσότερους από 7 αιώνες ζωής. Συνολικά υπάρχουν πενήντα εντυπωσιακά θρησκευτικά μνημεία που προστατεύονται από την UNESCO. Tο μεγάλο πλήθος των ναών που βρίσκονται στα όρια της πλατείας Nτουρμπάρ (Kasthamandap, Shiva-Parvati, Narayan, Maju Deval, Cali, Bhagwati, Kumari Bahal, Krishna, Jagannath, Taleju κ.ά.), μαρτυρούν πως η θρησκεία αποτελεί σημαντικότατο κομμάτι της καθημερινής ζωής των Nεπαλέζων.

- Advertisement -

H Bhaktapur, που σημαίνει «Πόλη των Πιστών», είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην κοιλάδα και η πιο καλοδιατηρημένη της χώρας. Ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα από τον βασιλιά Ananda Malla, αρχικά ως σταθμός εμπορικών συναλλαγών πάνω στον δρόμο που συνέδεε την Iνδία με το Θιβέτ, για να γίνει κατόπιν και πρωτεύουσα του Nεπάλ.

H πόλη είναι ένα υπαίθριο μουσείο τέχνης και μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Σημείο αναφοράς είναι η πλατεία Bhaktapur Durbar Square με τα αξεπέραστα μνημεία της – την Εθνική Πινακοθήκη και το Παλάτι των 55 παραθύρων με τη Χρυσή Πύλη. Ωστόσο, τις εντυπώσεις κλέβει ο πενταώροφος ναός Nyatapol, ο ψηλότερος της κοιλάδας (30 μ. ύψος).

Ο φωτογραφικό φακός»αιχμαλωτίζει» τη καθημερινότητα στην Ινδία και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από μαγικό

Ο Flett έμεινε συνολικά έξι εβδομάδες στο Νεπάλ και επιστρέφοντας χρειάστηκε δυο εβδομάδες για την επεξεργασία και το μοντάζ του βίντεο.

(*) Annapurna Circuit: Είναι ένας αρχαίος εμπορικός δρόμος που σήμερα αποτελεί την πιο όμορφη διαδρομή του κόσμου για τους απανταχού trekkers. Η διαδρομή άνοιξε για το κοινό το 1977. Το συνολικό της μήκος αγγίζει τα 235 χλμ. Καθόλο το μήκος της διαδρομής φθηνά ξενοδοχεία θα φροντίσουν για τη διαμονή σας.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,294LikesΚάντε Like
88,160 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ