Σήμερα θα ταξιδέψουμε στη Νότιο Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο μαγευτικό Νησί του Πάσχα, ένα νησί με υπολείμματα ενός αρχαίου πολιτισμού και με ένα πολυτάραχο παρελθόν.

Το νησί βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3700 χιλιομέτρων από τις ακτές της Χιλής – είναι το πιο απομονωμένο κατοικημένο νησί του κόσμου. Το Ράπα Νούι, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ίσως το ιδανικό μέρος του κόσμου για να ανακαλύψει κανείς την πολυνησιακή κουλτούρα των κατοίκων του και την παράξενη πρακτική της κατασκευής αγαλμάτων θρησκευτικής σημασίας.

Ο λαός του Ράπα Νούι ήταν αποκλεισμένος από τον έξω κόσμο για αιώνες. Άρχισαν λοιπόν να αναπτύσσουν το δικό τους, ξεχωριστό πολιτισμό, και ειδικότερα τις τεράστιες φιγούρες που κυριαρχούν στο τοπίο. Μερικές είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, ενώ κάποιες άλλες έχουν φθαρεί από τον καιρό ή τα περιστατικά βίας που σημειώνονταν στο απομακρυσμένο νησί. Για την ακρίβεια, πίσω από τη διάλυση του πολιτισμού του Ράπα Νούι κρύβεται μια τραγική ιστορία, και υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά σχετικά με την κατασκευή και το συμβολισμό των αγαλμάτων. Γιατί έχουν μυστηριωδώς ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά; Γιατί κανένα δεν κοιτά προς τη θάλασσα; Αυτά κι άλλα ερωτήματα έχουν μείνει αναπάντητα και μονάχα υποθέσεις μπορούν να γίνουν.

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που έφτασαν στο μικροσκοπικό νησί ήταν Ολλανδοί υπό τις διαταγές του Ναυάρχου Jacob Roggeveen, ο οποίος κατέφτασε την ημέρα του Πάσχα το 1722 και, αρκετά προβλέψιμα, ονόμασε τη νέα γη Νησί του Πάσχα.

Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν πολλά σημεία στο νησί. Στην περιοχή Ράνο Ραράκου βρίσκονται 70 αγάλματα και πάνω από 100 βρίσκονται στα περίχωρα. Στο κοντινό χωριό Ορόνγκο θα δείτε αγάλματα με ένα μυστηριώδες κεφάλι πουλιού. Δεν είναι ξεκάθαρο το τι απεικονίζουν, αν και κάποιοι ισχυρίζονται πως τα αγάλματα αυτά είναι ένδειξη μιας ξεχασμένης ξεχωριστής θρησκείας.

Η ατμόσφαιρα μυστηρίου που πλανάται στο Νησί του Πάσχα, σε συνδυασμό με μοναδικά τοπία, θα εγγυηθεί μια διαμονή που δε θα ξεχάσετε ποτέ. Το απομακρυσμένο νησάκι έχει μια ξεχωριστή ομορφιά αντάξια της θέσης του στη λίστα των 101 τοποθεσιών που πρέπει να επισκεφθείτε προτού πεθάνετε!

Το «μυστικό» της Ινδίας: Ένας εντυπωσιακός ναός,χώρος ευλάβειας και ησυχίας

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

Ένα εστιατόριο στη Κίνα που κυριολεκτικά «κόβει την ανάσα»

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ