Αν νιώθετε κουρασμένοι από όλα στη ζωή σας και χρειάζεστε λίγη μαγεία, μάλλον βρήκατε τον επόμενο προορισμό σας! Το μικρό νησάκι Foula στη Βρετανία είναι ο ιδανικός τόπος για να αποδράσετε, αφού μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι, καθώς εκεί ζουν περισσότερα πόνι, από ότι άνθρωποι!

Σας ακούγεται παραδεισένιο το σκηνικό, σωστά; Και όμως, βρίσκεται κοντά στις ακτές της Σκωτίας, μετρώντας μόλις 30 κατοίκους και εκατοντάδες από τα εν λόγω πανέμορφα ζώα.

- Advertisement -

Βρυξέλλες: Ένα ταξίδι που θα σου μείνει αξέχαστo!

Το Foula είναι μέρος των νησιών Shetland, ενώ τα μικροσκοπικά αλογάκια βρίσκονται εκεί από την Εποχή του Χαλκού.

Μάλιστα, αυτός είναι και ο τόπος προέλευσης των πόνι Shetland, η ράτσα των οποίων έχει γίνει πολύ δημοφιλής τελευταία σε όλον τον κόσμο. Τα πόνι έχουν παχύ τρίχωμα, κοντά πόδια και θεωρούνται από τα πιο έξυπνα ζώα.

Ένα πολύχρωμο χωριό της Ιταλίας…Σαν από παραμύθι βγαλμένο, κρέμεται πάνω από το μικρό λιμανάκι με τα απότομα βράχια

Ντιλιζάν: Η πιό μαγευτική πόλη της Αρμενίας!

Επιπλέον, συχνά εκπαιδεύονται σαν άλογα οδηγοί, όπως γίνεται και με τα σκυλιά και είναι τόσο υπέροχα και χαριτωμένα που κάνουν τους πάντες να αναρωτιούνται αν όντως είναι αληθινά.

Σε περίπτωση που θέλετε να πάτε στο συγκεκριμένο νησί, να ξέρετε ότι οι πτήσεις είναι λιγοστές, όμως το ταξίδι εκεί αξίζει την υπομονή. Η υπέροχη θέα, η πλούσια άγρια ζωή, τα όμορφα βράχια και οι πράσινες πεδιάδες θα σας ανταμείψουν με τον καλύτερο τρόπο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ