Νήσος Ράφτη

Στην κορυφή του μικρού νησιού Ράφτης που βρίσκεται απέναντι από το Πόρτο Ράφτη, υπάρχει ένα άγαλμα, την ιστορία του οποίου λίγοι γνωρίζουν.

- Advertisement -

Ο μύθος

Πριν από πάρα πολλά χρόνια ζούσε στα Μεσόγεια μια πεντάμορφη κοπέλα. Η ομορφιά της ήταν ξακουστή στα πέρατα της οικουμένης αλλά ακόμη και στους θεούς. Δυστυχώς της έμελλε να πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της ομορφιάς της. Ένας νέος άντρας την πολιορκούσε επίμονα. Την πίεζε τόσο πολύ και με τόσο άσχημο για εκείνη τρόπο που είχε κάνει τη ζωή της αφόρητη.

Ανακαλύπτουμε 5 παραλίες της Ανατολικής Αττικής που θυμίζουν… νησί!

Για να απαλλαγεί από το μαρτύριο της επικαλέστηκε την βοήθεια τον Θεών. Εκείνη για να τη λυτρώσουν αποφάσισαν να τη μαρμαρώσουν και η ομορφιά της να παραμείνει χαραγμένη στο πέρασμα τον χρόνων. H κοπέλα δέχτηκε την απόφαση των Θεών με μοναδικό όρο το άγαλμά της να βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα που τόσο πολύ αγαπούσε.

Από την παραλία της Χαμολιάς μέχρι τον ‘Αγιο Σπυρίδωνα: Το άγνωστο Πόρτο Ράφτη σε ένα καθηλωτικό video!

Έτσι λοιπόν οι θεοί την μαρμάρωσαν και την τοποθέτησαν στο θρόνο της στη Νήσο Ράφτη να αγναντεύει το πέλαγος που τόσο αγαπούσε. Σήμερα το άγαλμα στέκει ακέφαλο και ακρωτηριασμένο στην κορυφή του νησιού και η λαογραφία θέλει να οφείλεται σε αυτό το μύθο η λαϊκή φράση:  «Είναι τόσο όμορφη, να της πάρεις το κεφάλι!»

Το Up Drones έχει καταγράψει μοναδικά στιγμιότυπα πάνω από το νησάκι…

Δείτε το video

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ