[small_title title=”Πλατύς Γιαλός, Σέριφος, τηλ. 22810 52174″]

Εκτός από τους υπέροχους κολπίσκους για μπάνιο, στον Πλατύ Γιαλό έχεις κι έναν επιπλέον λόγο για να πας. Η ταβερνούλα Νικούλιας αποτελεί από το 1988 διαχρονική αξία στο νησί, γιατί εδώ όλοι γνωρίζουν πως θα γευτούν αγνά, σπιτικά και πάνω απ’ όλα με πρώτες ύλες που παράγονται αποκλειστικά από την οικογένεια πιάτα. Από αμπελοφάσουλα, μαραθοτηγανίτες και τοπική ρεβιθάδα στο φούρνο μέχρι κατσικάκι ψητό στη σχάρα, δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία σε μαγειρευτά. Από το μενού δεν λείπουν τα φρέσκα ψάρια (ανάλογα με το τι θα φέρει το καΐκι) και τα ψητά της ώρας. Χτισμένη σε προνομιακό σημείο, ακριβώς πάνω στην πλαγιά και με πρώτο πλάνο το Μεσιανό (τον μεσαίο από τους τρεις κολπίσκους), η συγκεκριμένη ταβέρνα βραβεύτηκε το 2011 και με τη διάκριση «Aegean Cuisine». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, αφού πλέον την κουζίνα της, εκτός από την κα Μαρία, επιμελείται και ο γιος της Άρης με σπουδές στην υψηλή γαστρονομία. Συνόδευσε τις λιχουδιές με ντόπιο κρασί και άσε τις γεύσεις να «μιλήσουν». Στο τέλος, τόσο ο σιμιγδαλένιος χαλβάς όσο και το γλυκό βύσσινο γράφουν τον πιο γλυκό επίλογο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ