Η ζωή έχει παραμείνει σχεδόν ίδια για χιλιάδες χρόνια στα Νησιά του Σολομώντα.

Οι ντόπιοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα ίδια κανό, που φτιάχνουν με τον ίδιο τρόπο που τα έφτιαχναν και οι πρόγονοί τους. Το φεγγάρι χρησιμοποιείται ως «ημερολόγιο» στις αγροτικές περιοχές-όπου οι ημέρες της εβδομάδας δεν σημαίνουν τίποτα- και το θαλάσσιο περιβάλλον καθορίζει τις τύχες των νησιωτών- όπως συνέβαινε πάντα.

Ποιος είπε πως δεν υπάρχουν άνθρωποι των σπηλαίων σήμερα; Για ρίξτε μια ματιά σε αυτό το ιρανικό χωριό…

Ο 32χρονος Γάλλος φωτογράφος Fabien Astre πέρασε έναν χρόνο στα νησιά του Ειρηνικού αποτυπώνοντας στιγμές στην καθημερινότητα αλλά και την εκπληκτική ομορφιά του τοπίου.

«Σε όποιο νησί κι αν βρίσκεσαι, από τα τουλάχιστον χίλια που σχηματίζουν το έθνος αυτού του αρχιπελάγους, θα νιώσεις σίγουρα σαν να είσαι σε άλλο κόσμο από οτιδήποτε άλλο έχεις γνωρίσει», λέει στη Daily Mail.

«Παρά την ποικιλομορφία του πληθυσμού- ομιλούνται περισσότερες από 70 γλώσσες- οι κάτοικοι των νησιών του Σολομώντα εξακολουθούν να μοιράζονται κάτι κοινό: τους συντηρεί ο ωκεανός».

Ο Astre εξερεύνησε σμαραγδένιες λιμνοθάλασσες, το νησί όπου αποκλείστηκε ο John F Kennedy στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ζωηρές αγορές όπου συχνά οι πωλητές κοιμούνται επί μια εβδομάδα δίπλα στα προϊόντα τους.

Οι φωτογραφίες του διηγούνται μια ιστορία για το μέρος αυτό, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.

Μυστηριώδεις κι εντυπωσιακοί. Πού στην Ελλάδα βρίσκονται αυτοί οι δίδυμοι κρατήρες

SolomonIslands1

 

SolomonIslands2

 

SolomonIslands3

 

SolomonIslands4

 

SolomonIslands5

 

SolomonIslands6

 

SolomonIslands7

 

SolomonIslands8

 

SolomonIslands9

 

SolomonIslands10

 

SolomonIslands11

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ