Ενημερώθηκε στις 6 Μαρτίου 2018, 12:51

Tο La Residence στον Καλαφάτη Μυκόνου, έχει αποφασίσει ότι και φέτος θα κάνει τη διαφορά… αλλά αυτή τη φορά στην κουζίνα του, αφού ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Γάλλος chef, Olivier Campanha, αναλαμβάνει το πολυτελές εστιατόριο «La Veranda», όπου με την gourmet κουζίνα του θα μεταφέρει γευστικά τους επισκέπτες σε… άλλο επίπεδο. Ένας chef που έχει σπουδαία μαγειρική πορεία όλα αυτά τα χρόνια και βαθιά γνώση του αντικειμένου.

Του Χρήστου Αϊβαλιώτη ([email protected])

Το ραντεβού δίνεται στις 27 Απριλίου, όπου το πανέμορφο πεντάστερο boutique hotel, με τις 13 πολυτελείς σουίτες με ανεπανάληπτη θέα στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, θα ανοίξει τις πύλες του για τη φετινή σεζόν.

]]

Ο chef θα κρατήσει στα πιάτα του τη «σπονδηλωτή» γευστική αισθητική του, θα αξιοποιήσει ελληνικά τοπικά προϊόντα και πατώντας πάνω σε γαλλικές τεχνικές θα απογειώσει τις γευστικές του δημιουργίες.

Εμείς συναντήσαμε τον chef Olivier Campanha και μας αποκάλυψε το μυστικό του μενού του εστιατορίου, την απόφασή του να ασχοληθεί με τη μαγειρική καθώς και την ζωή του στην Ελλάδα.

Τι περιμένουμε τη φετινή σεζόν από το εστιατόριο του ξενοδοχείου;

Φέτος θα παρουσιάσουμε ένα μενού, με πρωταγωνίστρια… τη γεύση! Αυτό είναι το μυστικό! Θα παντρέψουμε τα φρέσκα τοπικά προϊόντα από τα γύρω νησιά πατώντας πάνω σε γαλλικές τεχνικές με αποτέλεσμα να έχουμε νόστιμα πιάτα, καθαρές γεύσεις με κυκλαδίτικη κουλτούρα. Μέσω των πολυσύνθετων και σπονδυλωτών πιάτων που θα παρουσιάζω καθημερινά, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν τις πραγματικές γεύσεις των ποιοτικών προϊόντων που θα έχω χρησιμοποιήσει για την παρασκευή του πιάτου. Θεωρώ ότι θα είναι μια εναλλακτική και τίμια πρόταση για τη Μύκονο και ένα μαγικό γαστριμαργικό ταξίδι για τους επισκέπτες μας.

Πως ξεκίνησε το… μαγειρικό σας ταξίδι;

Μόλις τελείωσα το σχολείο, είχα ήδη αποφασίσει ότι θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά, αφού πρώτα φυσικά θα τη σπούδαζα. Οι γονείς μου δεν ήταν σύμφωνοι με αυτή την απόφαση, αλλά αφού δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς με βοήθησαν να σπουδάσω, με την προϋπόθεση όμως, ότι δεν θα παραπονεθώ ποτέ για τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζα. Και έτσι έκανα, σπούδασα 4 χρόνια, πήρα 3 πτυχία πάνω στη μαγειρική και αμέσως εργάστηκα στα καλύτερα εστιατόρια της Γαλλίας και του Λονδίνου.

Τώρα που έχετε φτάσει τόσο ψηλά, οι γονείς σας τι λένε;

Πλέον το έχουν αποδεχτεί αυτό που κάνω, αν και αρχικά είχαν τις αντιρρήσεις τους. Σκεφτείτε ότι στην ηλικία των 24, δούλευα ήδη στο εστιατόριο του διάσημου chef Pierre Gagnaire στην Γαλλία. Τότε κάποια μέρα ο chef συνάντησε τον πατέρα μου και του έδωσε συγχαρητήρια που έγινε ο γιος του (εγώ δηλαδή) ο νεότερος chef του εστιατορίου, εκείνος αντέδρασε λέγοντάς του «τόσα χρόνια κάνει αυτή τη δουλειά, καιρός ήταν!», μη γνωρίζοντας φυσικά ότι το εστιατόριο αυτό είχε κατακτήσει 3 αστέρια michelin και ήταν πάρα πολύ δύσκολο να γίνει κάποιος chef εκεί, ειδικά στην ηλικία μου!

Πως αποφασίσετε να μετακομίσετε στην Ελλάδα;

Είναι μεγάλη ιστορία… Όταν ήρθα στην Ελλάδα με την οικογένειά μου, ήταν για να μείνω μόνο 6 μήνες για διακοπές. Όμως αποφασίσαμε με την σύζυγο μου, όπου είναι Ελληνίδα, να κάνουμε μια αλλαγή στη ζωή μας, να εγκατασταθούμε μόνιμα εδώ και να δραστηριοποιηθούμε επαγγελματικά.

Πως περιγράφετε την δουλειά σας, με μια λέξη!

Φανταστική! Η δουλειά που κάνουμε εμείς οι chef, είναι φανταστική! Έχουμε την δύναμη να κάνουμε τους ανθρώπους να χαμογελάνε και να χαίρονται προσφέροντάς τους ένα απλό υλικό, μια τομάτα για παράδειγμα, αλλά ωραία μαγειρεμένη. Δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο, για όσο βρίσκεται στο χώρο μας, να ξεχνάει τα προβλήματά του, να ξεφεύγει από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα και να απολαμβάνει ένα γευστικό ταξίδι μαζί μας!

Την αγαπάτε την δουλειά σας…

Αν μου έλεγε κάποιος τι δουλειά θα επέλεγα, αν θα μπορούσα να μηδενίζω… πάλι την ίδια θα διάλεγα! Και θα ήθελα να ζήσω όλα έχω ζήσει μέχρι σήμερα, λεπτό προς λεπτό. Με τις καλές και τις κακές στιγμές… με τα ευχάριστα και τις δυσκολίες!

Info: Όρµος Καλαφάτη, Τ. +30 22890 71349, www.laresidencemykonos.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ