Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
38.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΟ δήμαρχος ενός χωριού στη Σαρδηνία καταγγέλλει το Google Maps! Ο απίστευτος...

Ο δήμαρχος ενός χωριού στη Σαρδηνία καταγγέλλει το Google Maps! Ο απίστευτος λόγος…

Ο δήμαρχος, ενός χωριού στη Σαρδηνία, καταγγέλλει δημόσια το Google Maps για έναν απίστευτο λόγο. Ποιος είναι αυτός;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gaurdian, ο δήμαρχος της επαρχιακής πόλης επισημαίνει, πως οι τουρίστες που καταφθάνουν στην περιοχή εξακολουθούν να χάνουν τον προσανατολισμό τους, κυρίως στα ορεινά μέρη, εξαιτίας των χαρτών της Google.

- Advertisement -

Δείτε επίσης, πως οι διακοπές στην Σαρδηνία γίνονται μια ξεχωριστή εμπειρία!

O Σαλβατόρ Κορίας, δήμαρχος της επαρχίας Baunei, ενός ορεινού χωριού στην επαρχία Ogliastra, συμβουλεύει τους επισκέπτες να χρησιμοποιούν καλύτερα τους παραδοσιακούς χάρτινους χάρτες για το δικό τους καλό.

Συνήθως οι τουρίστες χάνονται σε διάφορους δρόμους της οροσειράς Supramonte. Η τοποθεσία είναι δύσκολη για τον περιηγητή και χάνονται στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε μια πασίγνωστη παραλία με λευκή άμμο, ανατολικά του χωριού.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλες ομάδες διάσωσης, κλήθηκαν 144 φορές, περίπου, για να σώσουν τουρίστες τον περασμένο χρόνο.

Τα λόγια του δημάρχου στον Gaurdian

Ο Κορίας τόνισε: «Αυτό που συμβαίνει είναι πως οι άνθρωποι που δεν είναι ντόπιοι, δεν είναι και συνηθισμένοι στους χωματόδρομους της περιοχής και έτσι βασίζονται στους χάρτες της Google».

Συμπλήρωσε πως: «Αλλά μετά από λίγο συνειδητοποιούν πως δεν έχουν πάρει το σωστό δρόμο! Έτσι ζητούν βοήθεια. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι περιπτώσεις είναι τόσες πολλές».

Η κοινότητα έχει φροντίσει, γι’αυτόν τον λόγο, να ενημερώσουν τα σήματα κυκλοφορίας στην περιοχή. Πλέον αυτά φέρουν το εξής μήνυμα το τελευταίο διάστημα: «Μην ακολουθείτε τις οδηγίες που προτείνονται από τους χάρτες της Google».

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος σημείωσε πως τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιήσει μια ενημερωτική εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την παροχή των παραδοσιακών χαρτών στους ενδιαφερόμενους.

Οι τοπικές Αρχές έχουν ενημερώσει την Google πως οι οδηγίες της δεν βοηθούν ιδιαίτερα τους τουρίστες. Επίσης ο δήμαρχος συνιστά στους επισκέπτες να ελέγχουν αρκετές φορές τις οδηγίες πριν ξεκινούν μια διαδρομή.

Ένας εκπρόσωπος της Google από την πλευρά του δήλωσε: «Γνωρίζουμε το πρόβλημα στη Σαρδηνία! Όπου οι χάρτες της Google κατευθύνουν τους οδηγούς σε άλλους δρόμους. Αυτή τη στιγμή διερευνούμε τα αίτια του προβλήματος, ώστε να βρούμε κάποια λύση».

Διαβάστε επίσης στο Travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,438 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ