Αν αναζητάτε ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα, η λύση είναι μια! Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να πάρετε την παρέα σας, να πακετάρετε τις βαλίτσες σας και να ξεκινήσετε το ταξίδι για μια μοναδική εμπειρία αισθήσεων.

Short break στο  Πήλιο
Άγιος Λαυρέντιος

shutterstock_68889538

ΓΙΑΤΙ: Για να γνωρίσετε ένα από τα πιο όµορφα χωριά, το οποίο δεν έχουν ανακαλύψει ακόµα πολλοί!

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ: Μακριά από… τις σειρήνες του τουρισµού, αυτό το πανέµορφο χωριό, που στέκει σε υψόµετρο 600 µέτρων, σε απόσταση 22 χλµ. από τον Βόλο, σίγουρα θα σας κατακτήσει! Η ατίθαση οµορφιά της πέτρας στα παραδοσιακά αρχοντόσπιτα, οι περίπατοι στα καλοδιατηρηµένα καλντερίµια, η µαγευτική θέα και το καταπράσινο τοπίο το καθιστούν Νο1 προορισµό για τους εραστές της ησυχίας. Εδώ θα χαρείτε βόλτες στη φύση, µέσα στα πλατάνια και τις καστανιές, όσο το βλέµµα σας θα χάνεται στη µαγευτική θέα του Παγασητικού Κόλπου, ενώ σηµείο αναφοράς του χωριού είναι το οµώνυµο µοναστήρι του.

Διαβάστε ακόμα:  Το ορεινό άγνωστο χωριό του Ζαγορίου με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τη μακραίωνη ιστορία

ΔΙΑΜΟΝΗ: Ιδανική πρόταση αποτελούν ο ξενώνας Κένταυρος (τηλ. 24280 96224) και το Αρχοντικό Μελλιώ (τηλ. 24280 96292, www.archontikomellio.gr).

archontiko_mellio_06

ΦΑΓΗΤΟ-ΠΟΤΟ: Όσον αφορά στις ταβέρνες µε τις τοπικές νοστιµιές, οι Δρυάδες (τηλ. 24280 96110) στην πρώτη πλατεία του χωριού, ξακουστή για το σπετζοφάι και το πηλιορείτικο µπουµπάρι, και το µαγειρείο Λωτός δίπλα στον σταθµό (τηλ. 24280 96243), µε θεϊκό αγριογούρουνο, θα σας ενθουσιάσουν!
Tip: Το αυτοκίνητο δεν πάει παντού µέσα στο χωριό. Να είστε έτοιµοι για περπάτηµα σε παραδοσιακά, ανηφορικά, λιθόστρωτα δροµάκια.
Πώς να πάτε: Θα ξεκινήσετε από την Αθήνα οδικώς από την Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης µέχρι τον Βόλο και από εκεί θα ακολουθήσετε τις ταµπέλες για Άγιο Λαυρέντιο (351 χλµ., περ. 3 ώρες & 47′).

pilio

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ