Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
29.2 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΣάντα Κρουζ ντελ Ισλότε: Ένα πανέμορφο νησί που μας θυμίζει ότι η...

Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε: Ένα πανέμορφο νησί που μας θυμίζει ότι η ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα

Όλα αυτά μπορεί να συναντήσει κανείς στο Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε, ένα μικρό νησί που μας θυμίζει ότι η ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα.To Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε είναι μικρό νησί κοντά στις ακτές της Κολομβίας.

 

Θα μπορούσε να είναι άλλο ένα ειδυλλιακό νησί της Καραϊβικής, με εξωτικές παραλίες και γαλαζοπράσινα νερά. Αλλά δεν είναι. Κι αυτό διότι παρά το μικρό του μέγεθος, θεωρείται το πιο πυκνοκατοικημένο νησί του κόσμου.

- Advertisement -

Σε αυτό το τόσο μικρό κομμάτι γης, που είναι καλυμμένο από τσιμέντο, κατοικούν 1.247 άνθρωποι. Ωστόσο, το μέρος έχει έναν μαγικό ρεαλισμό, καθώς 18 οικογένειες ζουν στα 97 σπίτια του νησιού. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται με πλοίο από το λιμάνι της πόλης Τολού. Η μετακίνηση από το ένα σημείο του νησιού στο άλλο γίνεται με τα πόδια αλλά και με βάρκες μέσω θαλάσσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Το νησί διαθέτει μόνο ένα ξενοδοχείο για τους επισκέπτες που συγκεντρώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες εκεί, καθώς και ένα κέντρο υγείας και ελάχιστα μικρά μαγαζιά. Δεν λειτουργούν υπηρεσίες και καταστήματα, κάτι που αναγκάζει αρκετούς από τους ντόπιους να μετακινούνται στην ηπειρωτική χώρα για να εργαστούν.

Οι πιο «παραμυθένιες» τοποθεσίες της Ευρώπης

Οι μαθητές επισκέπτονται κοντινές περιοχές για ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, αφού δεν υπάρχει σχολείο. Επιπλέον, το νησί δεν διαθέτει κοιμητήριο ή χώρους αναψυχής και έτσι η μετακίνηση σε γειτονικά νησιά κρίνεται πολλές φορές αναγκαία.

Η οικονομία βασίζεται στην κυρίως στην αλιεία και σε διάφορες τουριστικές υπηρεσίες, που προσφέρουν οι ντόπιοι στα πολυτελή ξενοδοχεία των γειτονικών νησιών, ενώ το ποσοστό νέων στο νησί φτάνει το 65%.

Οι άνθρωποι ζουν με τους δικούς τους χαλαρούς ρυθμούς και οι περισσότεροι από αυτούς εκμεταλλεύονται την ενέργεια του ήλιου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το νησί έχει ένα ξεχωριστό vibe και η ζωή δεν σταματά ποτέ. Τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν και να ψαρεύουν από πολύ νεαρή ηλικία και έρχονται σε επαφή με το νερό και τα ψάρια.

Ρομαντικές προτάσεις για να γιορτάστε την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου στην Αθήνα!

Πρόκειται για ένα μέρος άκρως ειρηνικό, αφού δεν υπάρχουν συγκρούσεις και περιστατικά εγκληματικότητας. Τα παιδιά γυρίζουν μέχρι αργά στους δρόμους τους νησιού, παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια, ενώ οι ενήλικες κάθονται στη σκιά, συζητώντας για κονωνικά θέματα και μαγειρεύοντας. Το ρούμι και η μπύρα ρέουν άφθονα, καθώς οι άνθρωποι λικνίζονται στους ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής τους.

Ωστόσο, είναι ένα φτωχό μέρος. Δεν υπάρχει καθαρό πόσιμο νερό και αποχέτευση, ενώ  οι κάτοικοι έχουν προβλήματα με το χειρισμό σκουπιδιών και ρύπανσης. Μια εταιρεία καθαρισμού έχει αναλάβει τη διαχείριση αποβλήτων. Οι κινήσεις πρέπει να ξεκινήσουν προγράμματα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής φροντίδας.

Υπάρχει μόνο ένας γιατρός που παρακολουθεί τον τοπικό πληθυσμό για λίγες μέρες την εβδομάδα. Παρά τα προβλήματα που θα εντόπιζε καθένας από μας, οι άνθρωποι λένε ότι δεν αισθάνονται φτωχοί και μπορούν να ζήσουν άνετα, καθώς δεν έχουν πολλά έξοδα.

Ίσως το παράδειγμα του Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε, έρχεται να μας θυμίσει ότι η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά και απλά πράγματα.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,297LikesΚάντε Like
88,167 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ