Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
33.1 C
Athens
ΑρχικήΑττικήΑθήναΟ Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Άλλαξε όψη το Σύνταγμα (εικόνες)

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Άλλαξε όψη το Σύνταγμα (εικόνες)

Με τα έργα να πληθαίνουν και την Αθήνα να αλλάζει διαρκώς όψη, σειρά είχε το Σύνταγμα, με τις πρώτες αλλαγές να κάνουν την εμφάνιση τους. Στα πλαίσια των αλλαγών για τον “Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας” το Σύνταγμα μεταμορφώθηκε εξασφαλίζοντας στους πεζούς μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων περιορίζοντας όμως ταυτόχρονα την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Οι αλλαγές που έγιναν στο Σύνταγμα

Μεγάλα στρογγυλά παγκάκια, στο εσωτερικό μέρος των οποίων τοποθετήθηκαν δέντρα και φυτά, εγκαταστάθηκαν στην είσοδο της Ερμού, δημιουργώντας μια νέα, πρωτόγνωρη εικόνα στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, θα υπάρχουν και ειδικά διαμορφωμένοι ποδηλατόδρομοι και πεζοδρόμια για τους πεζούς.

- Advertisement -
Σύνταγμα, παγκάκια
Πηγή: Eurokinnisi
νέοι δρόμοι Αθήνα
Πηγή: Eurokinnisi

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που φέρνουν οι αλλαγές στο Σύνταγμα

Οι αλλαγές στο Σύνταγμα φέρνουν και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Όσον αφορά το οδικό δίκτυο θα παραμείνουν τρεις (3) λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία (1) λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων, η οποία δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία. Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

Σύνταγμα από ψηλά
Πηγή: Eurokinnisi

Ωστόσο, οι κατευθύνσεις για τις εισόδους στην οδό Μητροπόλεως και Όθωνος, δεν αλλάζουν και παραμένουν για τους οδηγούς ΙΧ όπως ήταν μέχρι και σήμερα.

Όσον αφορά τα οχήματα, στα οποία θα επιτρέπεται η διέλευση από το κέντρο της Αθήνας τόσο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ όσο και τα ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα φροντίσουν για τον συστηματικό έλεγχο της στάσης και της στάθμευσης, στο σύνολο των οδών της περιοχής.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,288LikesΚάντε Like
88,446 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ