Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
34.6 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΟ μεγαλύτερος δρόμος στον κόσμο που διασχίζει την έρημο!Δείτε τον

Ο μεγαλύτερος δρόμος στον κόσμο που διασχίζει την έρημο!Δείτε τον

Ο εθνικός δρόμος Tarim Desert Highway διασχίζει την έρημο Τακλαμακάν στην Κίνα.

Το συνολικό μήκος της οδού είναι 552 χιλιόμετρα, εκ των οποίων περίπου τα 446 περνούν από ακατοίκητες περιοχές, ενώ οι οδηγοί διασχίζουν αμμόλοφους και θίνες που πολλές φορές φτάνουν και τα 20 μέτρα σε ύψος, θάβοντας στην κυριολεξία σε πολλά σημεία το δρόμο.

Προκειμένου να αποτραπεί αυτό το φαινόμενο οι αρχές φύτεψαν μια σειρά από δέντρα σε διάφορα σημεία έτσι ώστε η άμμος να σταθεροποιηθεί με τις ρίζες τους. Για πέντε χρόνια η κυβέρνηση πειραματίστηκε με διάφορα φυτά που θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε συνθήκες ερήμου.

- Advertisement -

Οι πιο όμορφοι δρόμοι του κόσμου!Ανάμεσα τους και 2 ελληνικοί!(photo)

Σήμερα, σχεδόντα 4/5 της εθνικής οδού πλαισιώνονται από μια κατάφυτη ζώνη 72 έως 78 μέτρα φαρδιά, καλύπτοντας μια συνολική έκταση άνω των 3.000 στρεμμάτων. Ο δρόμος της ερήμου, όπως είναι ευρέως γνωστός, έχει μεγάλη οικονομική σημασία, λόγος για τον οποίο άλλωστε έπρεπε να φροντιστεί η διατήρησή του.

Η εθνική οδός δημιουργήθηκε το 1995 για να εξυπηρετήσει έναν σημαντικό αγωγό πετρελαίου που βρίσκεται κάτω από την έρημο Τακλαμακάν, και πιο συγκεκριμένα την πρόσβαση στο εν λόγω σημείο αλλά και τη μεταφορά των εμπορευμάτων στα νότια της χώρας χωρίς να χρειάζεται οι οδηγοί να κάνουν παράκαμψη εκατοντάδων χιλιομέτρων γύρω από την έρημο.

Εξωφρενικό!Αυτό είναι το ακριβότερο σχολείο σε όλο τον κόσμο!Τα δίδακτρα του φτάνουν τα 100.000 ευρώ το χρόνο!

πηγή:perierga.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,285LikesΚάντε Like
88,432 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ