Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
33.8 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού θα αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού θα αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), υπηρεσία του ΟΗΕ αρμόδια να προωθεί τον τουρισμό ανά τον κόσμο, ανακοίνωσε χθες ότι θέλει να αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας, η οποία κατηγορείται ότι δεν σέβεται τις “αξίες” του ΟΗΕ με την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η απόφαση για την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας από τα όργανα του UNWTO υιοθετήθηκε με ευρεία πλειοψηφία των μελών του εκτελεστικού συμβουλίου του Οργανισμού, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα κατόπιν αιτήματος έξι χωρών, ανάμεσά τους η Πολωνία και η Ουκρανία, διευκρίνισε εκπρόσωπος του UNWTO.

- Advertisement -

Για να τεθεί σε ισχύ αυτή η αναστολή θα πρέπει να εγκριθεί κατά τη διάρκεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, με πλειοψηφία δύο τρίτων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Οργανισμού, αυτή η συνέλευση θα συγκληθεί «εντός των προσεχών 30 ημερών».

«Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ λύση! Ούτε τώρα ούτε ποτέ. Αλλά είναι προφανές ότι όλος ο κόσμος δεν είναι προσηλωμένος σε αυτό το ιδεώδες», επέμεινε σήμερα ο γενικός γραμματέας του UNWTO, ο Γεωργιανός Ζουράμπ Πολολικασβίλι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το μήνυμα του UNWTO «πρέπει να είναι σαφές και ξεκάθαρο», πρόσθεσε. «Αν είστε μέλος, δεσμεύεστε να σέβεστε τους κανόνες μας. Και πρέπει να ασπάζεστε τις αξίες μας. Συνεπώς, όταν τα μέλη πάνε ενάντια στους στόχους μας, πρέπει να υπάρχουν συνέπειες», πρόσθεσε.

Ένα μήνυμα από την Ισπανίδα υπουργό Τουρισμού Ρέγιες Μαρότο, που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του UNWTO: «Οφείλουμε επίσης να πούμε «Σταματήστε τον πόλεμο», «σταματήστε τις απειλές. Πρέπει να ξαναβρούμε τον δρόμο της διπλωματίας και της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον UNWTO, ποτέ από την ίδρυσή του ο Οργανισμός δεν συνεδρίασε για να «εξετάσει αίτημα για την αναστολή» της συμμετοχής για ένα από τα μέλη του.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,291LikesΚάντε Like
88,384 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ