Το Γκουαταπέ και το Ελ Πενιόλ, δυο μικρές πόλεις της Κολομβίας διεκδικούν τον πανύψηλο βράχο, που φέρνει τουρισμό στην περιοχή.Πρόκειται για τον τεράστιο μονόλιθο, που συνήθως αποκαλείται Ελ Πενιόλ.

- Advertisement -

Βέβαια στην κορυφή του, είναι χαραγμένα τα γράμματα GI, που πιστεύεται ότι χάραξαν οι κάτοικοι του Γκουαταπέ για να τον οικιοποιηθούν.

Ο βράχος έχει χαρακτηριστεί ως γεωλογικό θαύμα και όσοι έχουν καταφέρει να ανέβουν στην κορυφή του, μιλούν για μια μοναδική εμπειρία που κόβει την ανάσα.

Ταξίδια: Τα 11 «μυστικά» για να ταξιδέψετε οικονομικά

Ο μονόλιθος Ελ Πενιόλ, έχει ύψος 200 μέτρων και η ηλικία του υπολογίζεται σε εκατομμύρια χρόνια.
Ο Κολομβιανή κυβέρνηση έχει κηρύξει τον βράχο ως εθνικό μνημείο και στο παρελθόν αποτελούσε σημείο θρησκευτικής λατρείας.

Περίπου 70 χρόνια πριν, κατά τη δεκαετία του ’50, στρώθηκαν περιμετρικά του βράχου ξύλινες σανίδες που χρησιμοποιούνται ως σκαλιά για να ανέβουν οι επισκέπτες στην κορυφή.
Τα σκαλοπάτια είναι περίπου 650 και η θέα από την κορυφή μαγευτική.

Το δέντρο‑Φρανκενστάιν που παράγει 40 διαφορετικούς καρπούς (pics+video)

Ο ποδηλάτης Χαβιέρ Ζαπάτα, κατέκτησε μια θέση στα Ρεκόρ Γκίνες όταν κατάφερε να ανέβει όλα τα σκαλοπάτια του πελώριου βράχου σε 43 λεπτά.

Το Γκουαταπέ, είναι η μικρή κωμόπολη που αριθμεί περίπου 5.000 κατοίκους και τα κτήρια της είναι όλα ζωγραφισμένα και τρισδιάστατα.

Road trip στα παραμυθένια χωριά της Αλσατίας!

Τα λαμπερά της χρώματα, την έχουν κάνει δημοφιλή τουριστικό προορισμό, καθώς οι επισκέπτες έρχονται για να φωτογραφίσουν τις ασυνήθιστες απεικονίσεις που οι κάτοικοι ονομάζουν «zocalos».
Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το πορτοκαλί, το μοβ, το κόκκινο, το κίτρινο και άλλα, ενώ οι απεικονίσεις είναι ανάγλυφες.

Ταξίδι οδικώς στην Ευρώπη; Αυτά είναι τα όρια ταχύτητας (και τα πρόστιμα!)

Τα σχέδια και οι ζωγραφιές παρουσιάζουν διάφορες στιγμές της καθημερινότητας, της κουλτούρας και των συνηθειών των κατοίκων.

Δείτε τον πανύψηλο βράχο με την εκπληκτική θέα:

πηγή:valueforlife.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ