3d technology

Μερικοί νοµίζουν ότι σε ένα ταξίδι δεν περνάς καλά επειδή έχεις κάνει λάθος στον προορισµό ή επειδή τσακώθηκες µε τους φίλους ή τον σύντροφό σου και διαλύθηκαν οι διακοπές! Σας πληροφορώ ότι πάνω από το 70% των ταξιδιωτών καταστρέφει τις διακοπές του λόγω ανοργανωσιάς. Ναι, µην σας κάνει καθόλου εντύπωση. Σας ενηµερώνω ότι οι λεπτοµέρειες που δεν υπολογίζετε στο ταξίδι είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Διαβάστε, λοιπόν, µερικές χρήσιµες συµβουλές προκειµένου να απολαύσετε το ταξιδάκι σας ανέµελα και χαλαρά.

Αποτέλεσμα εικόνας για πακεταρισμα ταξιδι

Πακετάρισµα

Πετάει το αεροπλάνο στις 12 το µεσηµέρι και εσύ φτιάχνεις βαλίτσα στις 9 το πρωί! Μπράβο. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν έχεις πάρει ούτε τη σωστή βαλίτσα ούτε έχεις πάρει αυτά που πραγµατικά σου χρειάζονται. Όταν πας ταξίδι, δεν ανοίγεις το σακβουαγιάζ και πετάς µέσα ό,τι βρεις… για να έχεις! Οι περισσότεροι στη βιασύνη τους παίρνουν όλα τα αχρείαστα κι όλα τα χρήσιµα µένουν στο σπίτι. Τι πρέπει να κάνεις; Πρώτον, για εκεί που θα πας κοίτα τον καιρό και διάλεξε τα ανάλογα ρούχα, π.χ. επειδή πας στο Λονδίνο καλοκαίρι δεν σηµαίνει ότι δεν θα βρέχει. Επίσης, όταν πας Χριστούγεννα και βλέπεις θερµοκρασία 7 βαθµούς, οι συγκεκριµένοι 7 βαθµοί δεν έχουν καµία σχέση µε τους 7 βαθµούς της Αθήνας ή της Ελλάδας. Επτά βαθµοί µέση θερµοκρασία στο Λονδίνο σηµαίνει απίστευτο κρύο και υγρασία που σου τρυπάει τα κόκαλα. Άρα, βλέπεις τον καιρό, υπολογίζεις τις ηµέρες και, αν είσαι και πολύ επιµελής, φτιάχνεις µια λίστα µε το τι θα φοράς ανά ηµέρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ταξιδι τηλεφωνο

Ίντερνετ – Τηλέφωνο

Με τη µανία των social media, αλλά και την τρέλα της επικοινωνίας είναι απαραίτητο εκεί που θα πας το τηλέφωνο να λειτουργεί και το ίντερνετ να σου έρθει φθηνό. Γιατί λέω το ίντερνετ να σου έρθει φθηνό; Γιατί µπορεί να το ανοίξεις µε 4G από την Ελλάδα και να σου έρθει λογαριασµός 2.500€, αν είσαι σε καµιά χώρα όπως η Ιταλία ή η Τουρκία, και να µην ξέρεις πού να κρυφτείς. ΠΟΤΕ δεν ανοίγεις ίντερνετ µε χρεώσεις µέσω Ελλάδας. Πάντα ψάχνεις για πρόσβαση µέσω WiFi. Εξυπακούεται ότι πριν φύγεις από τη χώρα σου έχεις κανονίσει µε την εταιρεία που συνεργάζεσαι να µπορεί το κινητό σου και να δέχεται και να κάνει κλήσεις.

Διαβάστε ακόμα:  Ryanair: Προειδοποιεί για πιθανές απάτες και συστήνει στους πελάτες της να κάνουν απευθείας κράτηση

Αποτέλεσμα εικόνας για εισιτηρια διαβατηρια ταυτοτητες

Εισιτήρια – Διαβατήρια – Ταυτότητες

Πριν ξεκινήσεις για το αεροδρόµιο σε συµβουλεύω να ανοίξεις την τελευταία σελίδα στο διαβατήριό σου και να δεις πότε λήγει. Υπάρχουν χώρες που, αν το διαβατήριό σου λήγει σε 3 ή σε 6 µήνες, δεν σε δέχονται, π.χ. Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα. Αυτό σηµαίνει ότι θα πας στο αεροδρόµιο και δεν θα µπεις στο αεροπλάνο. Επίσης, καλό θα είναι πάντα να τσεκάρεις από την προηγούµενη ηµέρα µέσω του ίντερνετ για τυχόν απεργίες και καθυστερήσεις. Καλό θα είναι να κάνεις ηλεκτρονικά το check-in και να κλείσεις και τη θέση στο αεροπλάνο. Υπάρχει περίπτωση να φτάσεις στο αεροδρόµιο, να έχουν πουληθεί κατά λάθος παραπάνω εισιτήρια και να µείνεις απέξω επειδή δεν έχεις κάνει ηλεκτρονικά check-in.

Αποτέλεσμα εικόνας για διακοπες σπιτι

Σπίτι µου σπιτάκι µου

Είχα έναν ηλίθιο φίλο ο οποίος έφευγε για ένα ταξίδι 5 ηµερών και έβαλε στον σκύλο 5 µπριζόλες τη µια πάνω από την άλλη, µε το σκεπτικό ότι ο σκύλος θα τρώει µία µπριζόλα την ηµέρα. Η πτήση ακυρώθηκε, γυρνάει στο σπίτι και βλέπει τον σκύλο ανάσκελα. Φυσικά το ζωντανό είχε φάει και τις 5 µπριζόλες µαζί. Όταν κλειδώνετε το σπίτι σας για να φύγετε, ακόµα και για ένα τριήµερο, ρυθµίστε λεπτοµέρειες και εκκρεµότητες (λογαριασµούς, φυτά, αλληλογραφία). Επίσης, ενηµερώστε τα κοντινά σας πρόσωπα ότι θα λείψετε για να το ξέρουν και να ρίχνουν καµιά µατιά στο σπίτι πού και πού.

Αποτέλεσμα εικόνας για πιστωτικες καρτες

Πιστωτικές κάρτες

Show me the money!!! Βεβαιωθείτε ότι οι κάρτες σας είναι ΟΚ στα υπόλοιπά τους. Μπορεί π.χ. να έχετε κάνει µια µεγάλη αγορά µε δόσεις και, όταν έρθει η ώρα να πληρώσετε το ξενοδοχείο µε την κάρτα, το υπόλοιπο να µη φτάνει. Οπωσδήποτε πέρα από τις κάρτες πρέπει να έχετε για ασφάλεια µαζί σας κάποια µετρητά. Ένα b plan πρέπει να είναι πάντα µέσα στο µυαλό σας, αν σας κλέψουν ή αν οι κάρτες σας δεν δουλέψουν.

Κάποιες από αυτές τις συµβουλές µπορεί να σας φαίνονται αστείες, όµως σας πληροφορώ ότι µπορεί πολύ εύκολα να σας σώσουν από διάφορες κακοτοπιές…

Και να θυμάστε πάντα ότι στο ταξίδι, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ