Τάσος Δούσης Εικόνες

Ο Τάσος Δούσης και οι «Εικόνες» επιστρέφουν σήμερα, Σάββατο 21/12, στις 20:00 στο OPEN TV, με νέο επεισόδιο από το μαγευτικό Μαρόκο.

Οι «Εικόνες» επιστρέφουν με ανταπόκριση από το αυτοκρατορικό Μαρόκο, έναν προορισμός που ξετρελαίνει κάθε ταξιδιώτη με τις αντιθέσεις που έχει να του παρουσιάσει.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε το ταξίδι του Τάσου Δούση και των «Εικόνων» από το μαγευτικό Μπαλί! (video)

Πάρτε μία πρώτη γεύση από το trailer του μοναδικού ταξιδιού και μην χάσετε το επεισόδιο σήμερα στις 20:00 στο OPEN :

Grand Canyon: Το θαύμα της φύσης που κόβει την ανάσα! – Υπέροχες “Εικόνες” από τον Τάσο Δούση (video)

Ο Τάσος Δούσης με την εκπομπή “Εικόνες” ταξιδεύει στο Grand Canyon, το φαράγγι των φαραγγιών! Ένα θαύμα της φύσης που κόβει την ανάσα! Δείτε τις υπέροχες εικόνες…

Το Grand Canyon είναι ένα μακρύ φαράγγι που σμιλεύτηκε από τον ποταμό Κολοράντο και βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί το Εθνικό Πάρκο του Γκραν Κάνυον, ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έχει μήκος 446 χιλιομέτρων, πλάτος μεταξύ 6,5 και 29 χιλιομέτρων και βάθος που φτάνει τα 1,83 χιλιόμετρα.

Από τα τέλη της Κρητιδικής περιόδου, ο ποταμός Κολοράντο και οι παραπόταμοι του έσκαψαν ένα-ένα τα επίπεδα του Υψιπέδου του Κολοράντο, τα οποία έχουν ηλικία μέχρι και 2 δις χρόνια, σχηματίζοντας το Grand Canyon. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως ο ποταμός Κολοράντο πήρε τη σημερινή του μορφή πριν από 17 εκατομμύρια χρόνια. Η έλλειψη υγρασίας και κατ’επέκταση βλάστησης και περίοδοι ταχείας διάβρωσης ακολουθούμενες από περιόδους πεπλάτυνσης του φαραγγιού και η ύπαρξη στρωμάτων με διαφορετική αντοχή στη διάβρωση, έδωσαν στο Grand Canyon το σημερινό του σχήμα.

Το Εθνικό Πάρκο του Grand Canyon, είναι ένα από τα κορυφαία φυσικά αξιοθέατα στον κόσμο και προσελκύει περίπου πέντε εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Δείτε και τη εντυπωσιακή γυάλινη γέφυρα πάνω από το Grand Canyon που ξετρελαίνει τους τουρίστες.

Μάθετε περισσότερα για το Grand Canyon στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ