Το ταξίδι σάς φαίνεται µια απλή υπόθεση, αλλά δεν είναι καθόλου! Σας ενηµερώνω ότι τα πιο απλά πράγµατα, που µπορεί να έχετε ξεχάσει να προµηθευτείτε, υπάρχει περίπτωση να σας κάνουν να χάσετε µέρες, να πάθετε ατύχηµα• µε λίγα λόγια, να έχετε πολύ δυσάρεστες εµπειρίες που κάλλιστα θα µπορούσατε να έχετε αποφύγει.

Το θέμα της ημέρας από τον Τάσο Δούση: Το ήξερες ότι δικαιούσαι έως και 600€ αποζημίωση αν ματαιωθεί ή έχει καθυστέρηση η πτήση σου;

 

Πάµε, λοιπόν, να δούµε µαζί ποια είναι τα πιο απαραίτητα αντικείµενα που πρέπει να έχετε µαζί σας είτε ταξιδεύετε στην Ελλάδα είτε σε κάποιον µακρινό προορισµό.

 

• Χάρτες.

Ο Τάσος Δούσης μοιράζεται μαζί σας την λίστα του... με τα αντικείμενα που ΠΡΕΠΕΙ να έχετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε!!

Τώρα θα µου πείτε «σιγά µην κουβαλάµε χάρτες από τη στιγµή που υπάρχουν τα GPS». Λάθος! Πολύ πρόσφατα ένας τουρίστας έπεσε µε το αυτοκίνητό του σε γκρεµό στην Ισπανία µέρα µεσηµέρι, επειδή το GPS έλεγε ότι υπήρχε δρόµος, ενώ δεν υπήρχε! Τα GPS χαλάνε, παραπλανούν και γίνονται επικίνδυνα όταν τα συµβουλευόµαστε χωρίς να έχουµε back up χάρτη και οπωσδήποτε όταν δεν κοιτάµε στο δρόµο. Ειδικά τη νύχτα, θα βρεθείτε σίγουρα σε ερηµικούς χωµατόδροµους ή σε κανένα χαντάκι αν δεν φροντίζετε ή εσείς ή ο συνοδηγός σας να συµβουλεύεστε χάρτη της περιοχής.

Πολυφορτιστής.

Ο Τάσος Δούσης μοιράζεται μαζί σας την λίστα του... με τα αντικείμενα που ΠΡΕΠΕΙ να έχετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε!!Πάντα στην τσαντούλα που κουβαλάτε στην πλάτη θα έχετε ένα πολυφορτιστή. Το ιδανικό θα ήταν ο πολυφορτιστής να µαζεύει ενέργεια από τον ήλιο, αλλά να έχει και υποδοχή για πρίζα. Το πιο συνηθισµένο φαινόµενο είναι να ξεχνάµε τους φορτιστές στα δωµάτια των ξενοδοχείων ή στο σπίτι. Πάντα, λοιπόν, να έχετε έναν πολυφορτιστή για όλες τις χρήσεις µέσα στο σακβουαγιάζ.

• Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας.

Ο Τάσος Δούσης μοιράζεται μαζί σας την λίστα του... με τα αντικείμενα που ΠΡΕΠΕΙ να έχετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε!!

Μην την ξεχνάτε ποτέ! Πρέπει πάντα να φροντίσετε έτσι ώστε να βγάλετε φωτοτυπία από το διαβατήριό σας και να την έχετε σε µια θήκη της βαλίτσας ή του σακβουαγιάζ. Πολλοί τρελοί ταξιδιώτες βγάζουν ακόµη και δύο φωτοτυπίες για back up. Με µία θα είσαστε ΟΚ, πιστεύω. Πού θα σας φανεί χρήσιµη; Στην περίπτωση που σας κλέψουν το πορτοφόλι και χάσετε όλα σας τα έγγραφα, κάπως πρέπει να αποδείξετε ποιοι είστε. Σας πληροφορώ ότι η φωτοτυπία θα σας γλιτώσει από πάρα πολλούς µπελάδες.

• Ανοιχτήρι-τιρµπουσόν.

Ο Τάσος Δούσης μοιράζεται μαζί σας την λίστα του... με τα αντικείμενα που ΠΡΕΠΕΙ να έχετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε!! Εγώ πάντα κουβαλάω έναν ελβετικό σουγιά-πολυεργαλείο και µου έχει φανεί χρήσιµος δεκάδες φορές σε ανύποπτες καταστάσεις. Θέλω να ανοίξω µια Coca-Cola και το δωµάτιο του ξενοδοχείου δεν έχει ανοιχτήρι; Βγάζω το πολυεργαλείο και καθαρίζω. Θέλω να ξεβιδώσω µια βίδα που προεξέχει στο κρεβάτι του ξενοδοχείου; Τσακ και καθάρισα!

• Συνάλλαγµα.

Ο Τάσος Δούσης μοιράζεται μαζί σας την λίστα του... με τα αντικείμενα που ΠΡΕΠΕΙ να έχετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε!!Αυτό ισχύει σε χώρες που ταξιδεύεις και δεν έχουν ευρώ. Θα κάνετε συνάλλαγµα πριν µπείτε στο αεροπλάνο για να ταξιδέψετε. Τις περισσότερες των περιπτώσεων που κάνετε συνάλλαγµα στη χώρα που προσγειώνεστε, οι ντόπιοι πράκτορες σίγουρα θα σας κλέψουν. Το πιο επικίνδυνο βεβαίως είναι να σας δώσουν ακόµη και πλαστά χαρτονοµίσµατα την ώρα της συναλλαγής. Καλό, λοιπόν, είναι να προµηθεύεστε το συνάλλαγµα, αν µπορείτε, από το αεροδρόµιο ή από µια τράπεζα της χώρας σας.

Ο Τάσος Δούσης μας αποκαλύπτει τα 10 κρυφά διαμάντια στην Ευρώπη!

 

Αυτά θεωρώ ότι είναι κάποια από τα πολύ απαραίτητα αντικείµενα που πρέπει να έχετε αν είστε συνειδητός ταξιδιώτης. Δεν λέω ότι αν δεν τα έχετε θα πάθετε και κάτι. Πάντως καλό είναι να κρατάτε «το γάιδαρό σας δεµένο», γιατί το ταξίδι πρέπει να είναι µια ευχάριστη εµπειρία και να µη γίνεται δυσάρεστη εξαιτίας τέτοιων λεπτοµερειών.

Καλό σας ταξίδι!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ