Συνέβη και αυτό στην Πάτρα. Απέκτησε και κομμουνιστή καρνάβαλο. Το φετινό άρμα, θα είναι  αναπαράσταση μιας εκ των βασικών θεωριών του Καρλ Μαρξ, ο οποίος στο έργο του άσκησε δριμεία κριτική κατά του καπιταλισμού. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του άρματος  Πέτρο Βρυώνη,  το άρμα θα αναπαριστά την θεωρία του Καρλ Μαρξ και του Φρίντριχ Ένγκελς για τα πολλά πρόσωπα του καπιταλισμού στο πέρασμα των χρόνων.

Απόκριες 2017: Αυτός είναι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος (pics)

arma

Ο βασιλιάς Καρνάβαλος θα είναι ο καπιταλιστής που το βασικό και κεντρικό του πρόσωπο θα θυμίζει  πειρατή, όμως θα αλλάζει συνεχώς προφίλ και θα μεταλλάσσεται παίρνοντας κάθε φορά  διάφορους ρόλους.

Ρόλοι που θα αναπαριστώνται με την μορφή «μικρών καρνάβαλων» πάνω στο… πειρατικό καράβι του άρματος. Στο καράβι αυτό ο λαός θα τραβά το κουπί, έχοντας φτάσει στο σημείο της πλήρους υποδούλωσης του και οι πλούσιοι θα περνούν καλά και θα γλεντούν, χορεύοντας και πίνοντας πάνω στο υποτιθέμενο κατάστρωμα.

Όλο το άρμα χαρακτηρίζεται από τα έντονα χρώματα και οι διαστάσεις του είναι 10μ (μήκος) Χ 5μ (πλάτος) Χ 6μ (ύψος) και μαζί με τη σάτιρα απηχεί μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική δημιουργία. Η κίνηση των κουπιών έγινε σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών – Ομάδα Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας του φοιτητή Λευτέρη Κατρατζή.

Το άρμα της Βασίλισσας, που δημιούργησε ο Νίκος Λιβάνης και θα υποδεχτεί την Άντρια Παναγιωτοπούλου, τη φετινή βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού, είναι επίσης εξαιρετικά εντυπωσιακό. Οι διαστάσεις του άρματος είναι 12μ (μήκος) Χ 4,5μ (πλάτος) Χ 5,8μ (ύψος).

arma5

arma6

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ