Η δημιουργία αεροπλάνων εμπορικών πτήσεων, που θα πραγματοποιούν δρομολόγια χωρίς τη βοήθεια ανθρώπινου δυναμικού, εξετάζεται εδώ και καιρό, από τους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Airbus και της Boeing.

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών Airbus, θέλει να αναπτύξει αυτόνομα αεροσκάφη και τεχνολογίες που θα επιτρέπουν σε έναν μόνο κυβερνήτη να πετάει μόνος του, μειώνοντας κατά πολύ τα κόστη που προκύπτουν από τους μισθούς των πιλότων.

Πασίγνωστη αεροπορική εταιρεία ζητά προσωπικό ΜΟΝΟ με απολυτήριο λυκείου!Δείτε την αίτηση εδώ!

Η Airbus ασχολείται με την προοπτική αυτή, καθώς έχει παρατηρήσει μία παρόμοια τάση στην αγορά αυτοκινήτων, όπου οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αποκτούν ή επενδύουν σε αυτόνομες startups επιχειρήσεις.

Ryanair: 20% έκπτωση σε 5 εκατ. θέσεις!

Οι εμπορικές πτήσεις οφείλουν να έχουν, βάσει κανονισμού, δύο πιλότους στο πιλοτήριο, επομένως, το να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα, θα είναι κάτι πολύ δύσκολο.

Πρώην μέλος της American Airlines και σύμβουλος αεροπλοΐας, επισημαίνει τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν σ’ αυτό το εγχείρημα, καθώς δεν είναι σαφές αν οι επιβάτες ή οι ασφαλιστές θα δεχτούν ένα τέτοιο γεγονός.

Ο Shukor Yusof, ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων αεροπλοΐας Endau Analytics στη Μαλαισία, επισημαίνει:

Νέες συνδέσεις πτήσεων με Ιωάννινα και Αθήνα από τη Λάρνακα!

«Οι άνθρωποι είναι αναμφισβήτητα ανήσυχοι για αυτά τα πράγματα» και καταλήγει:«Μπορεί να έχετε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, λεωφορεία χωρίς οδηγούς, αλλά για κάτι που πετάει… αυτό είναι διαφορετικό».

πηγή:.airnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ