Μαδρίτη

Τις 15 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για το 2023 δημοσίευσε το Travel + Leisure σύμφωνα με την ψηφοφορία των αναγνωστών του στα πλαίσια της ετήσιας έρευνα “World’s Best Awards”.

- Advertisement -

Οι αναγνώστες του T+L επέλεξαν ευρωπαϊκές πόλεις γνωστές για το φαγητό, την αρχιτεκτονική και πολλά ακόμα!

Γνωρίζατε ότι, τα μεσάνυχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, κάνουν βαλς στη Βιέννη (που μπήκεστη φετινή λίστα στο Νο. 15); Και ότι μπορείτε πραγματικά να ταξιδέψετε από το Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας (Νο. 8) στο Μπορντό της Γαλλίας (Νο. 14); Ξέρατε ότι μπορείτε να διασχίσετε μια γέφυρα στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας (Νο. 9) που φυλάσσεται από τέσσερις πράσινους δράκους; Η ουσία είναι ότι η Ευρώπη είναι γεμάτη μαγεία, γεμάτη μυστήριο και γεμάτη εκπλήξεις…

Βιέννη
Βιέννη
Λιουμπλιάνα Σλοβενία
Λιουμπλιάνα

Πώς λειτουργεί η ψηφοφορία
Κάθε χρόνο για την έρευνα για τα καλύτερα World’s Best Awards , το T+L ζητά από τους αναγνώστες να σταθμίσουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο — να μοιραστούν τις απόψεις τους για τα κορυφαία ξενοδοχεία, θέρετρα, πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα, αεροπορικές εταιρείες και άλλα. Σχεδόν 165.000 αναγνώστες T+L ολοκλήρωσαν την έρευνα του 2023, μια αύξηση σχεδόν 25% σε σχέση με τα επίπεδα ψηφοφορίας πριν από την πανδημία. Συνολικά, περισσότερες από 685.000 ψήφοι δόθηκαν σε πάνω από 8.500 μοναδικά ακίνητα (ξενοδοχεία, πόλεις, γραμμές κρουαζιέρας κ.λπ.).

Οι πόλεις βαθμολογήθηκαν συγκεκριμένα με τα παρακάτω κριτήρια:

  • Αξιοθέατα/ορόσημα
  • Πολιτισμός
  • Φαγητό
  • Φιλικότητα
  • Ψώνια
  • Αξία

Για κάθε χαρακτηριστικό, οι ερωτηθέντες μπορούσαν να επιλέξουν μια βαθμολογία άριστα, άνω του μέσου όρου, μέτρια, κάτω του μέσου όρου ή κακή. Οι τελικές βαθμολογίες είναι οι μέσοι όροι αυτών των απαντήσεων.

Αυτό που αγάπησαν οι αναγνώστες
Η Ισπανία είχε μια φανταστική χρονιά σε αυτή τη λίστα. Τέσσερις ισπανικές πόλεις αναδείχθηκαν ως οι καλύτερες στην Ευρώπη από τους αναγνώστες του T+L, ξεπερνώντας την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Αυστρία, καθεμία από τις οποίες είχε δύο πόλεις στη λίστα. Από τη Σεβίλλη (Νο. 6) έως τη Μαδρίτη (Νο. 13), οι ισπανικές πόλεις μάγεψαν τους αναγνώστες. Δεν βλέπουμε συχνά τόσες πολλές αναλογίες με πολύτιμους λίθους μεταξύ των απαντήσεων των αναγνωστών. Ένας ψηφοφόρος αποκάλεσε το Σαν Σεμπαστιάν «κόσμημα», ένας άλλος αποκάλεσε τη Σεβίλλη «στολίδι».

Σεβίλλη
Σεβίλλη
Μαδρίτη
Σαν Σεμπαστιάν

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο ιταλικοί προορισμοί βρέθηκαν και οι δύο στην πρώτη πεντάδα, με Νο. 2 Φλωρεντία και Νο. 3 Ρώμη. Η Ρώμη πρόκειται να έχει μια “ξέφρενη” χρονιά, με έναν κατακλυσμό από εγκαίνια ξενοδοχείων, όπως το νέο Six Senses, Bulgari, InterContinental και Edition, μεταξύ άλλων. Και οι δύο πόλεις μπήκαν στη λίστα πέρυσι, αλλά η Φλωρεντία άφησε την Νο. 1 θέση της στην περσινή δεύτερη: την Κωνσταντινούπολη. Η πόλη της Τουρκίας κατέκτησε φέτος την κορυφή.

Κωνσταντινούπολη

Η λίστα με τις 15 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για το 2023:

1. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
2. Φλωρεντία, Ιταλία
3.Ρώμη, Ιταλία
4.Λισαβόνα, Πορτογαλία
5.Πόρτο, Πορτογαλία
6. Σεβίλλη, Ισπανία
7. Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
8. Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία
9. Πράγα, Δημοκρατία της Τσεχίας
10. Βαρκελώνη, Ισπανία
11. Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
12. Εδιμβούργο, Σκωτία
13. Μαδρίτη, Ισπανία
14. Μπορντό, Γαλλία
15. Βιέννη, Αυστρία

Λισαβόνα
Λισαβόνα
Βαρκελώνη
Βαρκελώνη
Εδιμβούργο

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ