Οι 2 ομορφότερες φυσικές πισίνες της Ελλάδας- Σαρακήνικο

Οι ελληνικές παραλίες είναι αμέτρητες και πανέμορφες… Από αμμώδεις και κοσμοπολίτικες, μέχρι απομονωμένες ανάμεσα σε βράχους, ότι παραλία σκεφτεί ο ανθρώπινος νους η Ελλάδα την διαθέτει! Εδώ βρήκαμε τις 2 αυτές παραλίες που μοιάζουν με φυσικές πισίνες και είναι οι ομορφότερες της Ελλάδας αλλά και ανάμεσα στις ομορφότερες της Ευρώπης!

Η πρώτη βρίσκεται στη Θάσο και δεν είναι άλλη από την Γκιόλα. Η Θάσος είναι ένας επίγειος παράδεισος με εκπληκτικές παραλίες και υπέροχο φυσικό πλούτο και η Γκιόλα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

- Advertisement -

Η Γκιόλα είναι μία φυσική πισίνα μέσα σε βράχο, ένα πραγματικό μικρό θαύμα, με κρυστάλλινα νερά μια ανάσα από το μπλε του Αιγαίου. Οι βουτιές εδώ μένουν πραγματικά αξέχαστες στον επισκέπτη. Είναι γνωστή επίσης ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης». Ο θρύλος λέει ότι την πισίνα αυτή τη δημιούργησε ο Δίας για να κολυμπά η Αφροδίτη. Άλλος θρύλος θέλει η λίμνη να ήταν το μάτι του Δία με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του.

Γκιόλα - φυσική πισίνα Θάσος

Δείτε επίσης 10 ελληνικές παραλίες που θυμίζουν μακρινά και εξωτικά νησιά…

Διαβάστε ακόμα:  Το ελληνικό νησί που εκθειάζουν έγκυρα γαλλικά μέσα

Η δεύτερη παραλία που βρίσκεται στη Μήλο και φυσικά είναι το Σαρακήνικο, μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες ολόκληρης της χώρας.

Το ιδιαίτερο σεληνιακό τοπίο του –η φήμη του κάνει το γύρο του κόσμου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο στο νησί αμέτρητους τουρίστες που έρχονται να το ανακαλύψουν από κοντά– οφείλεται στους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων. Χαρακτηριστικές, μάλιστα, είναι και οι σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυσή των βράχων στα νερά του Αιγαίου.

Σαρακήνικο
Σαρακήνικο Μήλος

Δείτε όμως και κάποιες από τις αντίστοιχες «φυσικές πισίνες» της Ευρώπης που σίγουρα είναι από τις ομορφότερες που μπορεί να επισκεφτεί κανείς!

  • Εθνικό Πάρκο Krka, Κροατία
  • Saturnia, Ιταλία
  • Lecce, Ιταλία
  • Blue Lagoon, Ισλανδία
  • Imotski Blue Lake, Κροατία
  • Porto Moniz, Μαδέρα, Πορτογαλία
  • Miskolc, Ουγγαρία
  • Pamukkale, Τουρκία
Βlue lagoon, Ισλανδία
Βlue lagoon, Ισλανδία

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ