Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, 2024
13 C
Athens
HomeΕυρώπηΓαλλίαΟι 8 πιο ρομαντικές πόλεις της Γαλλίας - Ιδέες για ταξίδι μετά...

Οι 8 πιο ρομαντικές πόλεις της Γαλλίας – Ιδέες για ταξίδι μετά την πανδημία!

Αναζητάτε πόλεις στη Γαλλία για το πιο ρομαντικό ταξίδι μετά την πανδημία; Αν ναι, τότε είστε τυχεροί, αφού η χώρα είναι γεμάτη ειδυλλιακά τοπία που περιλαμβάνουν από τις Άλπεις μέχρι τον Πύργο του Άιφελ. Εκτός από το Παρίσι, που είναι η δημοφιλέστερη πόλη της, η Γαλλία διαθέτει πολλές πόλεις όπου μπορεί κανείς να απολαύσει απίστευτη κουζίνα, μεσαιωνικά κάστρα και εκπληκτική καλλιτεχνική σκηνή. Ο συνδυασμός όλων αυτών κάνει τη Γαλλία μια εξαιρετική επιλογή για ζευγάρια αλλά και για όσους ψάχνουν παραμυθένιες πόλεις μακριά από πολυκοσμία και συνωστισμό μετά την πανδημία. Ανακαλύψτε τες μαζί μας!

1. Ανεσί

Ανεσί

Γυάλινα παράθυρα σε διάφορα χρώματα, εκπληκτική μεσαιωνική τέχνη και υπέροχες βόλτες δίπλα στο ποτάμι είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν την Ανεσί ιδανική επιλογή για ζευγάρια. Περάστε ένα ηλιόλουστο μεσημέρι κάνοντας κρουαζιέρα στο ποτάμι ή περιπλανηθείτε στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης. Πρόκειται για μια κουκλίστικη πόλη στη νοτιοανατολική Γαλλία, ενώ μια πολύ καλή επιλογή για διαμονή που θα απολαύσουν οι ερωτευμένοι κι όχι μόνο! Μια καλή επιλογή διαμονής είναι το Les Jardins du Château.

- Advertisement -

2. Λυών

Λυών

Η Λυών είναι παγκοσμίως διάσημη για τα υπέροχα κρασιά της, τα γαστρονομικά αριστουργήματα και, φυσικά, την ιστορία της. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Γαλλίας θωρείται η γαστρονομική πρωτεύουσα της χώρας, επομένως δύσκολα θα απογοητευτεί κανείς από τα ρομαντικά εστιατόρια της πόλης. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε την La Basilique Notre Dame και κλείστε δωμάτιο στο Ville Florentine.

3. Παρίσι

Παρίσι

Δε γίνεται να υπάρξει η λίστα με τις καλύτερες πόλεις της Γαλλίας χωρίς να αναφέρουμε την Πόλη του Φωτός -και του έρωτα. Κάθε χρόνο εκατομμύρια τουριστών επισκέπτονται το Παρίσι για να βιώσουν τη ρομαντική ατμόσφαιρα με θέα τον Πύργο του Άιφελ, να επισκεφτούν τα ζεστά μπιστρό και να κάνουν ονειρεμένες βόλτες δίπλα στο Σηκουάνα. Μη χάσετε και τον πλήρη οδηγό για ένα ρομαντικό ταξίδι για 2 στην “Πόλη του Φωτός”!

4. Μπορντό

Μπορντό

H Μπορντό βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γαλλία και είναι ταυτισμένη με το καλό κρασί. Τι πιο ρομαντικό από ένα μπουκάλι κρασί και φρέσκα στρείδια; Μαγέψτε τον ουρανίσκο σας με μερικά από τα καλύτερα θαλασσινά της Γαλλίας και “ρουφήξτε” όλη την κομψότητα της πόλης. Μια πολύ καλή επιλογή διαμονής στην πόλη είναι Villa Victor Louis.

5. Καρκασσόν

Καρκασσόν

Η Καρκασσόν είναι μια μαγευτική οχυρωμένη πόλη και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO. Βρίσκεται στη νότια Γαλλία και είναι μια υπέροχη πόλη ιδανική για ζευγάρια που αναζητούν μια ήσυχη απόδραση. Επισκεφτείτε τα υπέροχα τοπία της, κάντε βόλτα στο ήρεμο Canal di Midi πριν βρεθείτε στο μαγευτικό Chateau Comtal. Ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο στην πόλη είναι το Hotel de la Cité Carcassone.

6. Κολμάρ

Κολμάρ

Η Κολμάρ, η εκπληκτική κωμόπολη της Αλσατίας στη βορειοανατολική Γαλλία, είναι γεμάτη ιστορία και ρομαντισμό, ιδανική για ερωτευμένα ζευγάρια. Κάντε μια χαλαρή βόλτα δίπλα στο ποτάμι και απολαύστε ένα κορυφαίο δείπνο σε ένα από τα πολλά εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin της πόλης. Φυσικά, η πόλη είναι ξακουστή και για το εκλεκτό κρασί της με την τεράστια ποικιλία. Απολαύστε μια εξαιρετική διαμονή στο Hôtel Le Colombier.

7. Ντιζόν

Ντιζόν

Αυτή η ιστορική πόλη στην ανατολική Γαλλία έχει ταυτιστεί με τη μουστάρδα. Η μεσαιωνική πόλη της Ντιζόν, όμως, έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει, όπως πλούσια αριστοκρατική ιστορία και εκπληκτική γαστρονομική σκηνή. Κάντε βόλτα στο Παλάτι του Δούκα της Βουργουνδίας και τον Καθεδρικό Ναό της πόλης. Για πολυτελή διαμονή, επιλέξτε το Grand Hotel la Cloche.

8. Μον Σαιν Μισέλ

Μον Σαιν Μισέλ

Για το τέλος σας αφήσαμε ίσως το πιο παραμυθένιο σκηνικό που θα μπορούσατε να συναντήσετε. Φυσικά μιλάμε για το Μον Σαιν Μισέλ (Mont Saint-Michel), ένα νησάκι-καστροπολιτεία στον γαλλικό βορρά, το οποίο ενώνεται με μια λωρίδα γης με την υπόλοιπη Γαλλία. Μάλιστα, δύο φορές το μήνα, η παλίρροια καλύπτει αυτή τη λωρίδα, με αποτέλεσμα το νησάκι να μοιάζει αποκομμένο και απόλυτα παραμυθένιο. Για μια έξτρα δόση ρομαντισμού, μπορείτε να φτάσετε εκεί με ιππήλατες άμαξες.

Φυσικά όπου βρεθείτε θα δοκιμάσετε ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της γαλλικής κουζίνας, ή και περισσότερα!

Γαλλική κουζίνα: Τα 10 καλύτερα φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε

Η γαλλική κουζίνα είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τη φινέτσα και την πλούσια γεύση της. Είναι ένας συνδυασμός από έντονες, φυσικές γεύσεις που ενώνονται για να δημιουργήσουν αξέχαστα πιάτα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε που το 2010 η UNESCO ανακήρυξε τη γαλλική κουζίνα ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά!

Για πολλούς, η μύηση στο γαλλικό φαγητό έχει τη μορφή του κρασιού και του τυριού. Από το μπρι και το κρασί Βουργουνδίας μέχρι το καμεμπέρ και το Σαρντονέ, υπάρχουν πολλοί γευστικοί συνδυασμοί για να επιλέξει κανείς.

Εμείς έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα 10 καλύτερα φαγητά της γαλλικής κουζίνας που αξίζει να δοκιμάσετε αν επισκεφτείτε το Παρίσι… και όχι μόνο αφού πολλά από αυτά, αν όχι όλα, θα τα βρείτε να σερβίρονται σε πολλά εστιατόρια και στην Ελλάδα. Αλλά επειδή όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούμε να επισκεφτούμε το Παρίσι (και γενικότερα να ταξιδέψουμε), εδώ είναι επίσης δύσκολο λόγω των συνθηκών που επικρατούν και κλειστή την εστίαση να τα απολαύσουμε… το πάμε ένα βήμα παραπέρα: μπορείτε να τα φτιάξετε στο σπίτι σας για τους αγαπημένους σας, αρκεί να προμηθευτείτε τα υλικά, να αγαπάτε τη μαγειρική και να έχετε λίγο… ταλέντο!about:blank

Κρεμμυδόσουπα ή Soupe à l’oignon

γαλλική κρεμμυδόσουπα

Η γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι ένα από τα διασημότερα πιάτα της γαλλικής κουζίνας και συνήθως σερβίρεται με κρουτόν και λιωμένο τυρί. Στη Ρωμαϊκή εποχή ήταν ένα τυπικό  φαγητό που έτρωγαν οι υπηρέτες, παρόλο που η σύγχρονη συνταγή έχει τις ρίζες της στο 180 αιώνα. Η γεύση της σούπας οφείλεται στο καραμέλωμα των κρεμμυδιών, κατά τη διάρκεια του οποίου προστίθεται συχνά μπράντι ή σέρι και έπειτα σιγομαγειρεύονται.

Κοτόπουλο κρασάτο ή Coq au vin

Κοτόπουλο κρασάτο ή Coq au vin - Γαλλική Κουζίνα

Η πεμπτουσία της γαλλικής κουζίνας, το διάσημο coq au vin περιέχει κοτόπουλο μαγειρεμένο με κόκκινο κρασί, μανιτάρια, παστό χοιρινό ή μπέικον, κρεμμύδια, σκόρδο και μερικές φορές λίγες σταγόνες μπράντι. Παρόλο που το όνομα μεταφράζεται ως «κόκορας με κρασί», συνήθως χρησιμοποιείται κοτόπουλο. Το κρασί είναι παραδοσιακά από τη Βουργουνδία, παρόλο που υπάρχουν και παραλλαγές.

Φασολάδα ή Cassoulet

Φασολάδα ή Cassoulet

To Cassoulet είναι αυτό που σήμερα θα λέγαμε comfort food, μια σούπα από λευκά φασόλια σιγομαγειρεμένα με κρέας. Το πιάτο συνήθως περιλαμβάνει χοιρινό ή πάπια, παρόλα αυτά γίνεται και με λουκάνικα, μοσχάρι ή οτιδήποτε άλλο έχει στη διάθεση του ο μάγειρας. Είναι ένα πιάτο αγαπητό στη νότια Γαλλία και το όνομά του προέρχεται από το σκεύος στο οποίο μαγειρεύεται (cassole).

Μοσχαράκι Μπουργκινιόν ή Boef Bourguignon

Μοσχαράκι Μπουργκινιόν ή Boef Bourguignon - Γαλλική κουζίνα

Δεν υπάρχουν πολλά πιάτα πιο χαρακτηριστικά γαλλικά από το μοσχαράκι Μπουργκινιόν. Το πιάτο έχει την ίδια προέλευση με το coq au vin, δηλαδή τη Βουργουνδία στην ανατολική Γαλλία, γι΄ αυτό και τα δυο πιάτα έχουν πολλές ομοιότητες. Πρόκειται για ένα είδος στιφάδου με μοσχάρι που μαγειρεύεται μέσα σε κόκκινο κρασί, μαζί με μοσχαρίσιο ζωμό και λαχανικά όπως μικρά στρογγυλά κρεμμύδια και μανιτάρια. Είναι κι αυτό ένα πιάτο ταπεινής καταγωγής που συνήθιζαν να τρώνε οι υπηρέτες και σήμερα θεωρείται μια εκλεκτή γαλλική σπεσιαλιτέ.

Σουφλέ σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας

Η λέξη «soufflé» προέρχεται από το γαλλική λέξη για το ρήμα «φυσώ», και όπως φανερώνει το όνομά του, πρόκειται για ένα ελαφρύ, αέρινο και υπέροχο γλυκό. Οι ρίζες του βρίσκονται στο 18ο αιώνα και σήμερα έχει σταθερή παρουσία ως επιδόρπιο στα μενού όλου του κόσμου. Η τραγανή σοκολατένια ζύμη είναι τέλεια για να αφήνει την υγρή και κρεμώδη σοκολάτα να χυθεί προκαλώντας μια γευστική έκπληξη. Ωστόσο, το σουφλέ δεν βγαίνει πάντα σε γλυκιά εκδοχή, αφού μπορείτε να βρείτε και σουφλέ τυριών. Ποια είναι τα 4 γαλλικά τυριά που πρέπει να δοκιμάσετε έστω και μια φορά στη ζωή σας;

Flamiche

Flamiche

«Flamiche» σημαίνει «τούρτα» στα φλαμανδικά, και το πιάτο αυτό έχει τις ρίζες του στη βόρεια Γαλλία, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Πρόκειται για μια αφράτη ζύμη γεμισμένη με τυρί και λαχανικά που θυμίζει κις λορέν. Η παραδοσιακή γέμιση αποτελείται από πράσο και κρέμα, με διάφορες παραλλαγές. Είναι ένα πεντανόστιμο και γεμάτο γεύση πιάτο που θα βρείτε στη γαλλική κουζίνα.

Confit de canard

Confit de canard - γαλλική κουζίνα

To confit de canard είναι ένα υπέροχο γαλλικό πιάτο που φτιάχνεται από πάπια (κάποιοι σεφ χρησιμοποιούν χήνα ή χοιρινό κρέας) και πρόκειται για ένα από τα πιο εκλεκτά πιάτα της γαλλικής κουζίνας. Το κρέας φτιάχνεται σύμφωνα με τον αρχαίο τόπο παρασκευής και σιγομαγειρεύεται με τη μέθοδο confit. Έτσι, το κρέας μαρινάρεται σε αλάτι, σκόρδο και θυμάρι για περίπου 36 ώρες και μετά σιγομαγειρεύεται μέσα στο λίπος του σε χαμηλή θερμοκρασία. Συνήθως σερβίρεται με πατάτες και σκόρδο και την καλύτερη συνταγή φημολογείται ότι την φτιάχνει η Γασκώνη.

Διαβάστε ακόμα:Guardian: Υμνεί ένα ελληνικό φαγητό και το βάζει στη λίστα με τα 8 must try ευρωπαϊκά! Αγαπημένο κυριακάτικο πιάτο…

Σαλάτα νισουάζ

Σαλάτα Νισουάζ

Η διάσημη γαλλική σαλάτα νισουάζ προέρχεται από την Προβηγκία. Συχνά τρώγεται ως συνοδευτικό, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα κυρίως γεύμα. Αποτελείται από ένα μείγμα μαρουλιού, φρέσκιας ντομάτας, βραστών αυγών, τόνου, πράσινων φασολιών, ελιές Nicoise Cailletier (εξ’ ου και το όνομά της) και αντζούγιες. Φυσικά, συναντάται σε αμέτρητες παραλλαγές και είναι ιδανική για το καλοκαίρι.

Ρατατούι

Ρατατούι - γαλλική κουζίνα

Το διάσημο ρατατούι αποτελεί πιάτο θρύλο για τη γαλλική κουζίνα. Έχει τις ρίζες του στην Προβηγκία και αποτελείται από σωταρισμένα λαχανικά που τοποθετούνται στο ταψί και ψήνονται στο φούρνο. Μπορεί να αποτελέσει κυρίως πιάτο, συνοδευτικό ή ορεκτικό και συνδυάζεται υπέροχα με κόκκινο κρασί και φρεσκοψημένο ψωμί.

Ταρτ τατέν (Tarte Tatin)

Ταρτ τατέν (Tarte Tatin)

Σύμφωνα με ένα γαστρονομικό μύθο, η ταρτ τατέν ξεκίνησε από ένα λάθος. Το 1898 η ξενοδόχος Stephanie Tatin έφτιαξε μια παραδοσιακή μηλόπιτα όταν κατά λάθος κατάλαβε ότι είχε αφήσει τα μήλα να ψηθούν με τη ζάχαρη και το βούτυρο για πολλή ώρα. Για να σώσει τη συνταγή, τοποθέτησε τη ζύμη πάνω στο καμένο μήλο και το έβαλε στο φούρνο. Έτσι, σέρβιρε την τάρτα ανάποδα στους καλεσμένους της και το γλυκό έγινε το signature επιδόρπιο του Hôtel Tatin. Όπως αποδείχτηκε ήταν ένα… εξαίσιο λάθος.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,086LikesLike
88,773 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ