Επιμέλεια Κειμένου: Γεωργία Πασσαλή

Εκεί που τα νερά του γαλλικού ποταμού Λαούχ συναντούν τον Ρήνο, δυτικά της οροσειράς των Βοσγίων, ανάμεσα σε Στρασβούργο και Μυλούζ βρίσκεται η παραμυθένια πόλη Κολμάρ.

Μία πόλη 67.000 κατοίκων, που μετρά πάνω από 1000 χρόνια γνωστής ιστορίας,αμετάβλητη στο χρόνο, η Κολμάρ αποτελεί έναν μαγευτικό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη!

kolm2

Η Κολμάρ είναι -πραγματικά- μια συμπυκνωμένη εκδοχή της περιοχής της Αλσατίας. Περπατώντας στους δρόμους της αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μια παραμυθένια χώρα, με εκατοντάδες μισό-ξύλινα αιωνόβια σπίτια, όμορφα κανάλια και πεζόδρομους.

Αποτελεί ένα εντυπωσιακό μίγμα γαλλικής κουλτούρας και βαυαρικής αρχιτεκτονικής. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία και αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη.

Πολλοί, μάλιστα, την αποκαλούν «Μικρή Βενετία»!

kolm3

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κολμάρ είναι η πρωτεύουσα των κρασιών της Αλσατίας. Η πόλη περιβάλλεται από αμπελώνες και ειδυλλιακά χωριά. Ενώ, κάθε Αύγουστο φιλοξενεί το ετήσιο “Wine Fair” της Αλσατίας,  που φέτος κλείνει πάνω από έξι δεκαετίες. Η εκδήλωση αυτή διαρκεί 15 ημέρες και συγκεντρώνει περίπου 300 000 επισκέπτες.

kolm1

Η πόλη με τα πολύχρωμα σπίτια είναι επίσης η γενέτειρα του γλύπτη Bartholdi, πατέρα του διάσημου “Αγάλματος της Ελευθερίας” στη Νέα Υόρκη και του Hansi, πασίγνωστου εικονογράφου της Αλσατίας.

Οι λάτρεις του πολιτισμού θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους με ένα από τα 5 μουσεία της.

SONY DSC

Τέλος, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η πόλη διαθέτει και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Γαλλίας, καθώς και αρκετά καταστήματα με άριστης ποιότητας τοπικά προϊόντα.

kolm6

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ